Stiri

Rețetă de ciocolată de casă. Copiii tăi o vor adora

Rețetă de ciocolată de casă. Copiii tăi o vor adora
[Sursa foto: Facebook ]
Copiii tăi adoră ciocolata? Iată o reţetă gustoasă şi sănătoasă, pe care o poţi face acasă.

 Dacă nu doreşti să le oferă copiilor tăi ciocolată din comerţ sau în cazul în care vrei să mănânce sănătos, poţi încerca o reţetă de ciocolată de casă, pe care cei mici o vor adora. 

Reţetă de ciocolată de casă

Rețetă de ciocolată de casă. Copiii tăi o vor adora

 Copiii tăi sunt înnebuniţi după ciocolată? Nu este nicio problemă, poţi face acasă un desert delicios, mult mai sănătos decât ceea ce se găseşte în comerţ, dar şi mai accesibil ca preţ, în doar o jumătate de oră.

Pentru reţeta de ciocolată de casă nu ai nevoie decât de 100 ml apă, 100 gr unt, 250 gr lapte praf, 4 linguri de pudră de carob, 50 gr nuci şi 50 gr migdale. Dacă vrei să o mai îndulceşti puţin, poţi folosi sirop de Agave în loc de zahăr. Este mult mai bun, mai ales pentru cei mici. 

Rețetă de ciocolată de casă. Copiii tăi o vor adora

  Secretul acestei reţete este pudra de carob, care înlocuieşte cacaua. Pudra obţinută din fructul roşcovului are o culoare şi un gust foarte asemănătoare cu cacaua. Este bogată în vitamine, minerale, fibre alimentare şi calciu, fiind un antioxidant de excepţie. Are un indice glicemic foarte mic. Nu conţine cofeină, teobromină (o subsţantă organică cu efect excitant al sistemului nervos), gluten, lactoză sau colesterol. Se poate folosi cu succes ca înlocuitor de cacao, adaugat în lapte, prăjituri, budinci sau băuturi. 

 Începem reţeta punând apa şi untul într-o cratiţă pe foc, până se topeşte untul. Într-un bol, se amestecă laptele praf şi pudra de carob. După ce untul s-a topit, adăugăm în cratiţă laptele praf, pudra de carob şi puţin sirop de Agave şi amestecăm până când se omogenizează. Imediat după adăugăm nucile şi migdalele. După ce compoziţia este gata, o punem în forme pentru prăjituri şi o băgăm la frigider, unde trebuie să stea cel puţin patru ore. Copiii vor fi foarte încântaţi de ciocolata de casă!