Nu rata ciorba de praz cu măsline dacă ajungi în Craiova! Este preparatul emblematic oltenesc. Unde poți mânca cele mai bune feluri tradiționale oltenești dacă ajungi în inima Olteniei

Cum se face ciorba de praz cu măsline?

Unde poți încerca cea mai bună ciorbă de praz cu măsline? 

Descoperă ciorba de praz cu măsline după care sunt înnebuniți oltenii! Vezi unde poți încerca preparatul emblematic, în cele mai bune restaurante din Craiova.

Dacă ajungi în Craiova, ai ocazia să încerci cele mai bune și mai aromate preparate tradiționale la restaurantele din oraș. De departe, ciorba de praz cu măsline este simbolul bucătăriei oltenești, fiind o combinație neașteptată, dar absolut delicioasă, de care nu s-au îndrăgostit doar cei care locuiesc în sudul țării, ci și turiștii care vin să descopere frumusețile și gustul Olteniei. De asemenea, pe lista celor mai bune feluri de mâncare specifice zonei se găsesc și scrobul oltenesc, tochitura, bulzul, prazul pane, mâncarea de castraveți și multe altele. Iată restaurantele la care merită să mergi în Craiova pentru o experiență culinară autentică și de excepție!

Citește și: DECLARAȚIILE care împart internetul în două și stârnesc reacții polarizante: "Dacă am făcut greșeli, am făcut că așa am vrut în momentul ăla". Regretă Criss că a părăsit Casa Iubirii? Fosta concurentă revine cu o mărturisire neașteptată

Cum se face ciorba de praz cu măsline? Rețeta preparatului emblematic după care sunt înnebuniți oltenii

Ciorba de praz cu măsline se numără printre cele mai apreciate preparate din zona Olteniei. Cu o aromă specifică și o combinație inedită de gusturi, aceasta se află în topul preferințelor la restaurantele din Craiova. Iată cum se pregătește acest fel de mâncare deosebit:

Ingrediente:

  • 2-3 fire mari de praz;
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • jumătate de ardei gras roșu;
  • 150 de grame rădăcina de țelină;
  • puțin ulei;
  • sare și piper;
  • pătrunjel verde tocat;
  • 3 cartofi;
  • bulion sau suc de roșii;
  • zeama de varză;
  • 50 de grame de orez;
  • borș sau lămâie pentru acrit.

Modul de preparare: Pentru început, țelina

se pune la fiert într-o oală mare, cu puțină sare și piper. Separat se taie ceapa, ardeiul și morcovul cubulețe și prazul rondele, iar apoi se pun la călit într-o cratiță cu puțin ulei. Ulterior, acestea se adaugă peste țelină, împreună cu sucul de roșii, și se lasă să fiarbă pentru 15 minute. Apoi se pun cartofii tăiați cubulețe și zeama de varză. Când cartofii sunt aproape fierți se pune orezul, se mai lasă puțin pe foc, iar apoi se pun măslinele și la final pătrunjelul tocat. În cazul celor care preferă o ciorbă mai acră se poate pune borș sau lămâie. Aceasta se servește caldă sau rece, alături de un ardei iute, fiind ideală și în perioada posturilor.

Citește și: Dezvăluirea Veronicăi provoacă un val de uimire și șoc. A declanșat o adevărată furtună: "Trebuie să o dai afară și pe Manuela". Ce strategie ascunsă ar avea concurenta din Casa Iubirii: "Poate vine și dă un pumn". Cum a dat-o Moldo de gol

Unde poți încerca cele mai bune mâncăruri tradiționale în Craiova?

Orașul Craiova găzduiește o serie de restaurante și localuri cu specific tradițional, care duc mai departe gustul autentic al Olteniei, păstrând rețetele transmise din generație în generație. Dacă vrei să te bucuri de ciorba de praz cu măsline, dar și de alte feluri de mâncare inedite, nu ezita să arunci o privire pe meniurile unor locuri, precum Restaurantul Galaxy, Hanul Domnesc, Popasul Oltenesc, Taverna Oltenească, Restaurantul Ciobănașul, Vatra Romană, Restaurant Casa Ghincea și multe altele. Acestea pun accentul pe preparatele deosebite, după care sunt înnebuniți toți oltenii, oferind, totodată, și o atmosferă primitoare tuturor celor care le calcă pragul.

Citește și: Grădina Zoologică Romanescu din Craiova, un adevarat safari urban în inima Olteniei cu peste 272 de exemplare. Reamenajată spectaculos, cu noi habitate ce imită perfect mediul natural al animalelor, te așteaptă zilnic să îi treci pragul

Alte feluri tradiționale pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Craiova

Preparatele oltenești se remarcă prin savoarea lor și gustul puternic dat de ingredientele simple, dar pline de aromă, dar și de condimentele inedite. Usturoiul, leușteanul și ardeiul iute sunt nelipsite din felurile de mâncare tradiționale. Ciorbele acrișoare, brânzeturile făcute în casă, prazul și carnea afumată sunt adevărate simboluri ale bucătăriei din zona de sud a României. Pe lista celor mai apreciate preparate din Oltenia se află:

  • Tochitura oltenească;
  • Bulzul;
  • Ciorba de burtă sau de văcuță;
  • Scrobul oltenesc;
  • Prazul pane;
  • Mâncare de castraveți murați cu pui sau alte tipuri de carne;
  • Tarta de praz cu morcovi;
  • Pastrama afumată de oaie;
  • Salata de vinete și multe altele.