- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Florin Piersic, transferat de urgență la un spital din București. Primele declarații ale medicului care l-a operat pe marele actor: ”Nu există medicamente”
Florin Piersic a fost operat de urgență și a fost transferat la Spitalul ”Matei Balș” din București pentru îngrijiri suplimentare. Intervenția chirurgicală a avut loc la Institutul Inimii din Cluj-Napoca chiar în prima zi de Paște, după ce medicii au detectat o infecție severă în zona stimulatorului cardiac. Aceasta a evoluat dintr-o infecție mai veche la genunchi, operat anterior în 2019 la un spital privat din capitală.
Florin Piersic, transferat la un spital din București
În vârstă de 88 de ani, Florin Piersic a fost internat inițial la Spitalul Militar la mijlocul lunii trecute. Starea sa de sănătate s-a îmbunătățit după intervenție, potrivit declarațiilor medicului care a efectuat operația. Aceasta a fost necesară după ce actorul a început să se simtă rău în timpul unei reprezentații la Cluj-Napoca, descoperindu-se că infecția de la genunchi s-a extins periculos. Florin Piersic rămâne sub supravegherea medicilor din Capitală, care sunt optimiști în privința recuperării sale.
Citește și: Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Primele declarații ale medicului care l-a operat pe marele actor
Medicul care l-a operat pe Florin Piersic, dr. Horia Roșianu, a explicat complexitatea dispozitivelor cardiace implantabile, distingând între stimulatoarele cardiace, care reglează frecvența cardiacă atunci când inima bate prea lent, și defibrilatoarele, care pot interveni la ritmuri cardiace rapide prin aplicarea unui șoc electric. El a detaliat și procedura tehnică a implantării, menționând că sondele sunt introduse prin vene sub control radiologic, de obicei în regiunea subclaviculară stângă.
Această clarificare vine în contextul preocupărilor legate de sănătatea lui Piersic, indicând măsurile luate pentru a-i asigura o recuperare stabilă. „Avem două mari categorii de dispozitive cardiace implantabile. Sunt stimulatoare cardiace, care sunt dispozitive anti bradicardice. Adică nu fac altceva decât să dea o frecvență cardiacă corespunzătoare în situațiile în care inima bate rar. În situația în care inima bate repede, în tahiaritmii, avem vreo cinci clase de medicamente antiaritmice care pot interveni și pot reduce frecvența cardiacă sau restabili ritmul cardiac.Citește și: Cum se simte acum Florin Piersic. Marele actor rămâne internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca