Stiri

Răsvan Popescu lansează "In Torent" la Târgul de carte Gaudeamus 2022. Cei care participă la eveniment vor avea ocazia să citească împreună din volum

Târgul de carte Gaudeamus 2022
Târgul de carte Gaudeamus 2022 [Sursa foto: PixaBay]
După o pauză de trei ani, Târgul de carte Gaudeamus 2022 se organizează în format fizic. În cadrul evenimentului din acest an, Răsvan Popescu îşi lansează volumul "In Torent".

Târgul de carte Gaudeamus 2022 se desfășoară în Pavilionul B2 de la Centrul Expozițional Romexpo. Organizarea ediției de anul acesta face ca evenimentul să fie organizat pentru a 29-a oară. Conform organizatorilor, evenimentul va fi deschis zilnic între orele 10.00 şi 20.00, iar accesul tuturor categorilor de public va fi gratuit. Din primele informații, 200 de participanţi s-au înscris la târg, fiind cel mai citit şi mai îndrăgit târg de carte din România.

Târgul de carte Gaudeamus 2022
Târgul de carte Gaudeamus 2022[Sursa foto: PixaBay]

În cadrul târgului de carte Gaudeamus participanții vor avea ocazia să discute și să citească împreună cu Răsvan Popescu din cartea sa, intitulată "In Torent". Autorul împreună cu moderatorul dezbaterii și invitații sai îi așteaptă pe iubitorii de carte sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 10:00 în spațiul de evenimente Mircea Nedelciu.

Cartea "In Torent"
Cartea "In Torent"

Citește și: Elton John va susţine ultimul său concert în Marea Britanie la Glastonbury în 2023! Cântărețul va urca pe scenă pentru ultima dată pentru fanii britanici

Despre Cartea "In Torent"

"Prozatorul, poetul, scenaristul, într-o vreme reporterul, își propune o operă polifonică; și "In torent" avem o povestire-scenariu, unde biografia și narațiunea devin una, până se metamorfozează într-un labirint, unul în care rătăcește Minotaurul-Autor, iar imaginea și cuvântul interferează pe un ecran virtual. Asistăm la un balans, un dans, un puzzle care se adună, se destramă, se recompune, film în film, povestea despre poveste, într-o altă poveste, precum păpusile Matrioska. Ficțiune și realitate în concomitenta se împletesc, curg împreună prin torentul vieții, la fel personajele, fără nume proprii, dar pregnant conturate, vizibile, memorabile, purtate de Autor- la randul sau personaj- aluvionar, dintr-o naratiune in alta, pe variate paliere si niveluri.In final personajele reale sau imaginare, in proza si/sau film, se perinda ca un ultim adio prin fata Autorului cuprins de veninul administrat de sarpele cunoasterii. Rasvan Popescu este scriitorul care reușește cu măiestrie, prin toate cele două sute de pagini, să-și provoace cititorul, să-l cuprindă în propria scriitură, să-l transforme hipnotic într-unul dintre personajele Torentului", descrie cartea Cassian Maria Spiridon.

In Torent
In Torent

Care sunt atracțiile anului

Atracțiile anului 2022 fac referire la câteva dintre lansările mult așteptate. Printre ele se numără și:

  • „Poeme din buzunarul de la piept”, de Sebastian Drăgan
  • „Cartea cu Îngeri”, de Andreia Martinescu
  • „Urme de bucurie și alte amintiri românești ale unei italience”, de Sara Turetta.

Citește și: Ce spune Tim Borton despre România: „A fost o provocare”

Printre atracțiile menționate anterior se mai numără și prezentarea primului volum semnat de Annie Ernaux, laureata Nobelului litere din acest an, dar și lansarea volumului „Biblia pe înțelesul copiilor”.