Stiri

Prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni: Vremea se încălzește începând de luni

Prognoza meteo pe următoareșe 4 săptămâni: Vremea se încălzește începând de luni
Prognoza meteo  [Sursa foto: Pexels.com]
ANM revine cu prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni. Românii scapă de gerul năprasnic, iar vremea se va încălzi în intervalul 13 februarie-13 martie.

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Națională de Meteorologie, de săptămâna aceasta, vremea se va încălzi treptat pe întreg teritoriul României. În primele zile ale lunii februarie, țara noastră a trecut printr-un proces de răcire a vremii, cu temperaturi, în general, negative, însă începând de luni, 13 februarie, românii vor avea parte de valori mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar. Iată cum va fi  vremea   în intervalul 13 februarie- 13 martie 2023.  

Citește și: VIDEO Rihanna este însărcinată cu al doilea copil. Modul inedit prin care artista a dat vestea: ”Mă gândesc să aduc pe cineva”

Prognoza meteo pe următoareșe 4 săptămâni: Vremea se încălzește începând de luni
Prognoza meteo[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: VIDEO- Temperaturi ușor mai ridicate decât cele normale spre jumătatea lunii martie. Anunțul meteorologilor/ Val de aer polar până la finalul săptămânii

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Iată la ce trebuie să te aștepți în ceea ce privește  prognoza meteo  în perioada următoare, potrivit estimărilor  ANM 

Prognoza meteo în săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Începând de luni, 13 februarie, românii vor scăpa de gerul năpasnic. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în toate regiunile.

Prognoza meteo în săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023

Sfârșitul lunii febraurie aduce primele semne ale primăverii. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pe următoareșe 4 săptămâni: Vremea se încălzește începând de luni
Prognoza meteo[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Prognoza meteo de Valentine's Day  2023. Vezi cum va fi vremea de Ziua Îndrăgostiților

Prognoza meteo în săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023

Temperaturile neobișnuit de mari se întorc la începutul lunii martie. Acestea vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului în zonele extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. În ceea ce privește regimul pluviometriuc, acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări. 

Prognoza meteo în săptămâna 06.03.2023- 13.03.2023

Vremea va fi într-un continuu proces de încălzire și în această săptămână. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în zonele montane.