Stiri

Producătorul muzical Bunny Lee a murit la 79 de ani

Bunny Lee
Bunny Lee [Sursa foto: Instagram]
Bunny Lee a murit miercuri, 7 octombrie, la vârsta de 79 de ani. Vestea a fost dată de un jurnalist.

Bunny Lee, pe numele lui real, Edward O'Sullivan Lee, a murit la vârsta de 79 de ani. Până la această oră nu se știe cauza morții producătorului, potrivit Mirror.com.

Vestea tristă a morții sale a fost dată de jurnalistul muzical Edward Kessler, printr-un mesaj pe Twitter.

„Este trist să aflăm că puternicul Bunny Lee a trecut în neființă. A venit la premiile Q Awards 2018 purtând o șapcă de marinar.

El a ținut un discurs foarte lung care i-a fermecat pe toți cei prezenți. Mi-a strâns mâna pentru aproximativ zece minute. Un producător genial. Odihnește-te în pace, Bunny Lee”, a scris jurnalistul pe rețeaua de socializare. 

Bunny Lee
Bunny Lee[Sursa foto: Instagram]

Bunny Lee s-a remarcat prin producerea de muzică jamaicană

S-a născut în 1941 și a crescut în Kingston, Jamaica.

Primul său mare succes în calitate de producător a fost în 1967 și la scurt timp după aceea și-a înființat propria marcă înregistrată.

Până la sfârșitul anilor '60 s-a făcut remarcat în producția muzicală jamaicană. După ce și-a stabilit locul în peisajul muzical al țării, Lee a continuat să producă hituri clasice precum „Cherry Oh Baby” a lui Eric Donaldson, „Better Must Come” de Delroy Wilson și „Stick By Me” de John Holt. 

La începutul anilor '70 însă, a început să producă muzică reggae care a devenit din ce în ce mai populară din Marea Britanie.

Între 1969 și 1977, Bunny a fost renumit pentru producția sa prolifică, producând mii de discuri.

Dedicarea sa față de muzica jamaicană a fost premiată de Guvernul jamaican în 2008. Bunny Lee a primit Ordinul Distincției, ca recunoaștere a contribuției sale la muzica jamaicană, informează Nme.com.