Stiri mondene

Procurorul general al Argentinei cere autopsia lui Maradona: „Decesul lui nu are caracteristici naturale”

Maradona
Maradona [Sursa foto: Hepta]
Maradona a murit, miercuri, 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani. Nu se știu cauzele exacte ale decesului, motiv pentru care a fost cerută o autopsie.

UPDATE 11:27- Autopsia lui Maradona a fost efectuată și a rezultat că decesul marelui fotbalist a rezultat în urma unei insuficiențe cardiace acute.
„Insuficiență cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatată, insuficiență cardiacă cronică congestivă care a generat edem pulmonar acut.”, au concluzionat medicii legiști care s-au ocupat de autopsia marelui fotbalist Diego Maradona, potrivit Libertatea.

Știrea inițială

Moartea lui Maradona a provocat un adevărat șoc în întreaga lume după ce medicii îl operaseră pe creier și dădea semne bune de îmbunătățire.

Astfel, procurorul John Broyard spune că autopsia lui Maradona va fi efectuată la spitalul din San Fernando, localitate de lângă Buenos Aires

Maradona
Maradona[Sursa foto: Hepta]

„Autopsia va fi făcută pentru a stabili cauzele decesului, care nu are caracteristici naturale", a anunţat procurorul.

Procurorul general al Argentinei a anunțat că Maradona a suferit un stop cardiac la domiciliul său din provincia de Buenos Aires, la ora locală 12 (ora 17.00- ora României). 

Maradona a suferit o operație pe creier 

Fostul mijlocaş al echipelor FC Barcelona şi Napoli a fost internat în spital pe 2 noiembrie suferind de anemie și deshitratare, în oraşul La Plata, situat la 60 km de Buenos Aires, unde antrena echipa locală.

Maradona
Maradona[Sursa foto: Hepta]

Analizele efectuate au relevat prezenţa unui hematom subdural, un cheag de sânge format la nivelul suprafeţei creierului. Din acest motiv, el a fost transferat la o clinică privată din Olivos, în apropiere de Buenos Aires, unde a fost operat cu succes în ziua următoare.