Stiri mondene

Prinţul William, omagiu emoţionant pentru bunica lui, Regina Elisabeta a II-a: „A fost alături de mine în cele mai frumoase și triste zile din viața mea”

Prinţul William, omagiu emoţionant pentru bunica lui, Regina Elisabeta a II-a
Prinţul William, omagiu emoţionant pentru bunica lui, Regina Elisabeta a II-a [Sursa foto: Instagram/ The Prince and Princess of Wales]
Prințul William a oferit primele declarații după decesul bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britaii a murit, joi, la 96 de ani, după 70 de ani de domnie. Vestea morții Majestății Sale a venit pe neașteptate, ținând cont de faptul că ultima sa apariție publică avut loc marți, 6 septembrie 2022, la Castelul Balmoral din Scoția, cu ocazia învestirii noului premier al Regatului Unit, Liz Truss.

Ultimele imagini surprinse cu Regina Elisabeta a II-a în viață
Ultimele imagini surprinse cu Regina Elisabeta a II-a în viață[Sursa foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia]

Prințul William, prinţ de Wales și moştenitor al tronului britanic, a vorbit despre pierderea bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a.

Ducele a transmis că bunica sa a fost alături de el în cele mai fericite momente din viața sa, dar și în cele mai triste zile. 

Citeste si: Prințul Harry a transmis primul mesaj despre decesul bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a: „Este un loc pustiu fără ea”

„Joi, lumea a pierdut un lider extraordinar, al cărui angajament faţă de ţară, regate şi Commonwealth a fost absolut.

Se vor spune atât de multe în zilele următoare despre semnificaţia domniei sale istorice.(...) Eu, însă, am pierdut o bunică”,  
a declarat nepotul Suveranei, Prinţul William, într-o declaraţie oficială publicată sâmbătă. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Prințul William: „Îi voi onora memoria susţinându-l pe tatăl meu, Regele, în orice mod posibil”

Deși va plânge pierderea ei, se simte, de asemenea, incredibil de recunoscător. Prinţul mai transmite că îi va onora memoria susţinându-l pe tatăl său, Regele, în orice mod posibil. După ce prințul Charles, care a fost proclamat Rege, după moartea Suveranei, prințul William a devenit prinț moștenitor.

Prinţul William, omagiu emoţionant pentru bunica lui, Regina Elisabeta a II-a
Prinţul William, omagiu emoţionant pentru bunica lui, Regina Elisabeta a II-a[Sursa foto: Instagram/ The Prince and Princess of Wales]

Fiul lui Charles moștenește automat Ducatul de Cornwall care deține terenuri din Anglia și Țara Galilor, care se întind de la Devon la Kent și Carmarthenshire până la Nottinghamshine. O mare parte din terenurile agricole includ proprietăți comerciale, păduri, râuri, case, dar și o treime din Parcul Național Dartmoor. 

Citeste si: Ultimele imagini surprinse cu Regina Elisabeta a II-a în viață! Cum arăta Suverana cu 2 zile în urmă

Prințul William a concluzionat: "Şi, deşi voi plânge pierderea ei, mă simt, de asemenea, incredibil de recunoscător. Am beneficiat de înţelepciunea şi reasigurarea reginei până în al cincilea meu deceniu. Soţia mea a beneficiat timp de douăzeci de ani de îndrumarea şi sprijinul ei. Cei trei copii ai mei au ajuns să petreacă vacanţe cu ea şi să creeze amintiri care vor dura toată viaţa lor. Bunica mea a spus că durerea este preţul pe care îl plătim pentru iubire. Toată tristeţea pe care o vom simţi în următoarele săptămâni va fi o dovadă a iubirii pe care am simţit-o pentru extraordinara noastră regină. Îi voi onora memoria susţinându-l pe tatăl meu, Regele, în orice mod posibil."

Prinţul William, omagiu emoţionant pentru bunica lui, Regina Elisabeta a II-a
Prinţul William, omagiu emoţionant pentru bunica lui, Regina Elisabeta a II-a[Sursa foto: Instagram/ The Prince and Princess of Wales]

Funeraliile de stat ale Majestăţii Sale vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey, anunţă BBC. Înainte de funeraliile de stat, sicriul Reginei Elisabeta a II-a  va fi adus în Westminster Hall timp de patru zile, pentru a permite publicului să îi aducă un omagiu, anunţă Familia Regală, într-un comunicat oficial.