Stiri mondene

Prințul Harry a dezvăluit că ucis 25 de oameni în Afganistan: „Luam o viaţă pentru a salva o alta”

printul harry
Prințul Harry a vorbit despre misiunile din Afganistan  [Sursa foto: Captura Video]
Prințul Harry, dezvăluiri despre perioada în care era pilot de elicopter pe frontul din Afganistan.

Prințul Harry i-a pus pe toți pe jar cu ultimele dezvăluiri din autobiografia sa, „Spare" (Rezervă), pe care o va lansa pe data de 10 ianuarie 2023. Ducele de Sussex dă detalii atât despre certurile cu familia regală, cât și despre mai multe momente importante din viața lui.

O copie a volumului a ajuns deja în mai multe redacții, motiv pentru care au fost aduse la suprafață deja mai multe dezvăluiri neașteptate.

Prințul Harry a dezvăluit în volumul său de memorii că a ucis 25 de „talibani” atunci când era pilot de elicopter pe frontul din Afganistan, potrivit The Telegraph.

Citește și: Utimele cuvinte pe care Prințul Harry i le-a spus Reginei Elisabeta a II-a: ”Sper că va fi fericită”. Ducele de Sussex, printre ultimii nepoți ai Suveranei care a ajuns la căpătâiul ei

Prințul Harry și-a numărat victimele în a doua misiune în Afghanistan: „ Nu este un număr care mă umple de satisfacție”  

Prințul Harry a petrecut mai bine de 10 ani în armata britanică și a participat la două misiuni în Afganistan, în 2007-2008, timp de 10 săptămâni, apoi ca pilot de elicopter în sudul acestei țări, din septembrie 2012 până în ianuarie 2013.

A luat decizia de a demisiona în anul 2015.

printul harry
Prințul Harry și Meghan Markle [Sursa foto: Captura Video]

În această perioadă, fiul ce mic al regelui Charles  a dezvăluit că a fost învățat că trebuie să ia o viață pentru a salva alta. „Trăgeam atunci când trebuia, luam o viață pentru a salva o alta”, a dezvăluit prințul Harry, în autobiografia sa.

El a mai adăugat că a ucis 25 de oameni în a doua sa misiune în Afghanistan, în timp ce era pilot de elicopter pe front. El și-a numărat victimele prin intermediul camerelor video de la bordul elicopterului său Apache.

„Mi se părea esențial să nu-mi fie teamă de acest număr. Deci, acest număr este în cazul meu 25. Nu este un număr care mă umple de satisfacție, dar nici unul care să mă facă să mă simt stânjenit”, a dezvăluit ducele de Sussex.

printul harry
Prințul Harry a dezvăluit că a ucis 25 de oameni în Afganistan [Sursa foto: Captura Video]

El a specificat faptul că era învățat în timpul antrenamentelor să își vadă țintele drept „piese de șah”. Tot ce își dorea era să se întoarcă acasă cu conștiința încărcată, în urma misiunilor. 

„Mi-am fixat ca obiectiv, încă din prima zi, să nu merg niciodată la culcare având îndoieli despre faptul că făcusem ceea ce trebuia făcut, că am tras asupra unor talibani şi doar asupra unor talibani, fără civili în proximitate. Voiam să mă întorc în Marea Britanie întreg, dar încă și mai mult de atât, voiam să mă întorc acasă având conștiința intactă”, a mai spus prințul britanic, în autobiografia sa.