Stiri

Preț abonament Netflix în 2023

Pret abonament Netflix în 2023
Pret abonament Netflix în 2023 [Sursa foto: PixaBay]
Care va fi prețul abonamentelor în 2023 pentru Netflix! Iată ce schimbări ar putea avea loc.

Preț abonament Netflix în 2023. Una dintre cele mai populare platforme de streaming din întreaga lume, Netflix, ar putea să își surprindă utilizatorii în 2023. În ultimul an Netflix s-a scumpit de 2 ori în unele teritorii de pe glob, iar sute de mii de abonați și-au dezactivat conturile.

În acest moment abonamentele pornesc de la 9 dolari pentru abonamentul Basic, 15.49 dolari pentru Standard și 19.99

dolari pentru Premium în SUA. În România, prețurile se încadrează între 7.99 euro pe lună și 11.99 euro pe lună. Diferențele între aceste tipuri de abonament sunt: rezoluția (calitatea imaginii) și numărul de aparate pe care poți viziona simultan.

Pret abonament Netflix în 2023
Care va fi prețul abonamentelor în 2023 pentru Netflix[Sursa foto: PixaBay]

Preț abonament Netflix în 2023

Netflix încă nu a venit cu un anunț oficial cu privire la o schimbare de prețuri în 2023, însă există mai multe discuții cu privire la introducerea unui nou tip de abonament, dar și taxarea pentru conturile partajate cu alte persoane.

În primul rând, Netflix ar vrea să ofere un abonament cu reclame și cu tarif lunar de 7-9 dolari. „Netflix Basic with Ads”, versiunea cu reclame a Netflix, va avea între 4 și 5 minute de reclame în fiecare oră, cu reclame care nu vor depăși intervalul de 15-30 de secunde. Acestea vor fi plasate înainte și între filme și show-uri.

Citește și: Un nou film cu Macaulay Culkin este disponibil pe Netflix. Despre ce este vorba

Preţul abonamentului „Netflix Basic with Ads” a fost pe 3 noiembrie în 12 țări: Statele Unite, Australia, Brazilia, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Coreea, Mexic, Spania și Regatul Unit. România nu se află moment pe această listă, motiv pentru care este incert momentul în care această opțiune ar putea ajunge și în țara noastră.

În al doilea rând, începând cu 2023, Netflix ar putea începe să perceapă taxe suplimentare pentru conturile partajate cu alte persoane. Netflix plănuiește că perceapă o taxă suplimentară de 2,99 dolari pentru partajarea contului cu toate dispozitivele care se conectează din afara reședinței principale. Această nouă regulă se află în teste în câteva țări din America de Sud, unde utilizatorii sunt taxați cu contravaloarea a circa 25% din prețul unui abonament standard Netflix pentru fiecare persoană cu care este împărțit abonamentul. De la această taxă fac excepție cei care locuiesc în aceeași casă.