Stiri

Premiile Oscar 2022: Cine sunt marii favoriţi?

Premiile Oscar 2022 Cine sunt marii favoriţi
[Sursa foto: Facebook ]
Gala Premiilor Oscar din 2022 va avea loc pe 27 martie, la Dolby Theatre din Hollywood

Emoţiile şi presiunea cresc deja, cu mai puţin de o lună rămasă până la Gala Premiilor Oscar. Se ştiu nominalizările pentru această ediţie, dar cine sunt marii favoriţi din acest an?

Marii favoriţii de la Premiile Oscar 2022

Cu siguranţă, cele mai mari şanse la un premiu le are "The Power of the Dog", pelicula Netflix care a fost nominalizată la nu mai puţin de 12 categorii, printre care Best Picture, Best Director şi Best Actor.

Filmul regizat de Jane Campion se bazează pe romanul cu acelaşi nume, scris de Thomas Savage, în 1967 şi îi are în distribuţie pe Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons şi Kodi Smit-McPhee. "The Power of the Dog" a avut premiera la Festivalul de la Veneţia din 2021, iar de la 1 decembrie este disponibil pe Netflix.

Premiile Oscar 2022 Cine sunt marii favoriţi

Un film care ar putea rivaliza cu "The Power of the Dog" este "Belfast", regizat de Kenneth Branagh.

Pelicula britanică, în care acţiunea este bazată pe copilăria unui băieţel din Belfast, în 1969, a primit şapte nominalizări la Oscar. Iar criticii şi experţii susţin că singurul film care i-ar putea fura premiul Best Picture peliculei "The Power of the Dog" este "Belfast". În drama lui Branagh vom regăsi atât actori consacraţi, cât şi actori aflaţi la început de drum, precum Caitríona Balfe, Judi Dench, Jamie Dornan, Ciarán Hinds, Colin Morgan şi Jude Hill.

Faţă de Best Picture şi Best Director, unde favorit clar este filmul "The Power of the Dog", la categoria Best Actor lupta este mult mai strânsă. Benedict Cumberbatch, Andrew Garfield şi Will Smith au şanse egale, spun experţii, pentru rolurile lor din "The Power of the Dog", "Tick, Tick … BOOM!" şi "King Richard". Nici la categoria Best Actress lucrurile nu sunt clare. Dintre actriţele nominalizate, doar Jessica Chastain şi Kristen Stewart nu au câştigat niciodată un premiu Oscar. Olivia Colman, Nicole Kidman şi Penélope Cruz au mai fost premiate, iar experţii spun că cel mai probabil trofeul îi va fi acordat uneia dintre Jessica Chestain şi Kristen Stewart.

Citeste si: Premiile Oscar 2022: A fost anunțată lista completă a nominalizărilor