Stiri mondene

Premieră la Eurovision! Cum va fi aleasă melodia pe care o va cânta Roxen?

Roxen - Eurovision
Roxen - Eurovision [Sursa foto: Instagram]
Roxen este reprezentanta României la Eurovision 2021 și pentru primda dată, în acest an, show-ul va fi lipsit de public.

Selecția Națională Eurovision se va desfășura anul acesta fără un show live și fără implicarea publiculicului în alegerea piesei câștigătoare. Melodia pe care o va cânta Roxen la Rotterdam în luna mai va fi aleasă de către un juriu de specialitate, selecția urmând să se desfășoare intern. Astfel, în perioada imediat următoare, Roxen va înregistra mai multe piese demo și le va transmite juriului care va alege piesa câștigătoare până la finalul lunii februarie. 

Roxen - Eurovision
Roxen - Eurovision[Sursa foto: Instagram]

Este pentru prima dată când publicul român nu se implică în alegerea piesei pentru Eurovision, dar această tactică s-a mai aplicat în trecut în mai multe țări. Piese ca „Rise like a phoenix" (cu care Conchita Wurst a câștigat Eurovision în 2014) și „Arcade" (cu care Duncan Laurence a câștigat concursul în 2019) au fost alese prin aceeași metodă. La fel au fost selectate și alte melodii bine plasate în clasamentul final: "Fuego", interpretată de Eleni Foureira (ce a ocupat poziția a doua la ediția din 2018), "Beautiful Mess", interpretată de Kristian Kostov (ce a ocupat poziția a doua

la ediția din 2017) și "Nobody But You", interpretată de Cesár Sampson (ce a ocupat poziția a treia la ediția din 2018), scrie Info Music

Roxen, nerăbdătoare să afle care este piesa câștigătoare

În urmă cu ceva timp Roxen le spunea fanilor ei pe conturile ei de socializare că a lucrat foarte mult în ultima vreme și a găsit piesa perfectă pentru Eurovision.

Însă cum decizia aparține juriului, artista stă cu sufletul la gură până la finalul lunii când va afla și ea care va fi piesa pe care o va cânta în semifinala Eurovision. 

Roxen - Eurovision
Roxen - Eurovision[Sursa foto: Instagram]

„Am avut parte de un an cu totul atipic, de foarte multe provocări şi de o competiţie care s-a întins pe aproape doi ani. Însă, în final, ce contează cel mai tare este să fim sănătoşi şi să ne putem revedea cu bine. Aştept şi eu cu nerăbdare să aflu care va fi piesa cu care voi reprezenta România, anul acesta, la Eurovision. Indiferent care va fi, sper să vă placă şi să vă bucure. Abia aştept să reîncepem călătoria spre Rotterdam şi să ne încărcăm, împreună, cu cea mai bună energie”, a declarat Roxen pentru  TVR.