Stiri

Perseidele 2022: Sfaturi pentru a vedea cât mai multe stele căzătoare

perseide 2022
Sfaturi pentru a vedea cât mai multe stele căzătoare [Sursa foto: PixaBay]
Perseidele 2022. Au mai rămas doar câteva zile până la ploaia spectaculoasă de meteori.

Perseidele 2022. Perseidele reprezintă o ploaie spectaculoasă de stele căzătoare (meteori), care are loc în fiecare an, în ultima lună din vară. În această vară vom avea parte de o ploaie de meteori mult așteptată, care va putea fi vizibilă cu ochiul liber.

Perioada de observare a Perseidelor este între 17 iulie și 26 august. Cea mai mare intensitate a Perseidelor va fi în noaptea dintre 12-13 august, la ora 04 TLR, motiv pentru care v-am pregătit o listă cu sfaturi pentru a reuși să vedeți cât mai multe stele căzătoare.

Sfaturi utile pentru a vedea Perseidele în 2022

1. Vizionarea stelelor căzătoare este o experință unică, așa că pregătește-te pentru un moment de relaxare. Ele pot fi văzute cu ochiul liber, astfel nu vei avea nevoie de un obiectiv special pentru a le urmări. Alege un loc cu cat mai putina lumina ambientală, indicat ar fi o zonă din mediul rural, dar și parcurile sunt o opțiune avantajoasă. 

Citeste si: VIDEO: Imagini inedite cu Superluna, cea mai mare lună plină din 2022

2. Pentru a afla când vor fi cele mai multe stele căsătoare, îți recomandăm să te informezi de pe site-ul oficial al Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu.

perseide
Perseidele 2022[Sursa foto: PixaBay]

3. Este necesar să verifici în avans vremea pentru nopțile în care stele căzătoare vor putea fi vizibile pe cer. Astfel, vei reuși să alegi zona perfectă pentru a te bucura de spectacolul stelar.

4. Pentru a vedea cât mai multe stele căzătoare este necesar să priviți cerul cel puțin o oră, transmite Observatorului astronomic de la București. Este necesar un timp de adaptare a ochiului la luminozitatea cerului, iar uneori poate însemna chiar mai mult 45 de minute. În acest sens, o pătură sau un șezlong te pot ajuta să stai liniștit, în timp ce aștepți ploaia de stele. 

5. Ia lucrurile esențiale cu tine, cum ar fi apă și gustări. Nu uita nici de prieteni, este un moment ideal de a vă bucura împreună de acest moment unic din ultima lună de vară.