Stiri

Părul lui Kurt Cobain a fost scos la vânzare. Cât costă șase fire de păr ale leaderului formației Nirvana

kurt cobain
Cât valorează părul lui Kurt Cobain  [Sursa foto: iconicauctions.com]
Mai multe şuviţe din părul lui Kurt Cobain, regretatul solist al formaţiei Nirvana, au fost scoase la licitaţie.

Șuvițele aurii ale lui Kurt Cobain valorează mai mult decât aurul. Părul solistului Nirvana a fost scos la licitația Amazing Music Auction by Iconic Auctions, deschisă pe 6 mai 2021, iar suma strânsă este una de-a dreptul fabuloasă. 

Tăiate din părul lui Kurt Cobain în 1989, șase șuvițe blonde au fost scoase la licitație în cadrul ''Amazing Music Auction'' pe site-ul Iconic Auctions. Părul ar fi fost tăiat în timpul turneului formației grunge din 1989 care a însoțit lansarea LP-ului albumului de debut al Nirvana, „Bleach".

Citește și: Priscilla Presley, prima reacție după ce a fost acuzată că ar fi dat inelul și pelerina lui Elvis lui Bam Margera

Persoana care i-a tăiat părul regretatului artist a fost una dintre prietenele bune ale lui Kurt, Tessa Osbourn, care împreună cu un fan, l-au tuns pe Cobain în Birmingham, Anglia. Tessa Osbourn a dus firele de păr la artistul din Seattle Nicole DePolo, drept cadou special după moartea lui Kurt, în 1994.

„Ea a furnizat punga originală cu un bilet de provenienţă scris de mână: '29/10/89: Tess i-a tăiat părul lui Kurt în Birmingham, Anglia, 27 Holy Rd., Handsworth, Birmingham B202BU'', a precizat Iconic Auctions.

kurt cobain
Kurt Cobain [Sursa foto: Captura Video]

Suma fabuloasă pentru cele șase șuvițe de păr are lui Kurt Cobain

Licitația a început de la suma de 2.500 de dolari americani și s-a desfășurat până la 15 mai 2021.

Oferta câștigătoare pentru părul regretatului solist Nirvana s-a ridicat la 14.145 de dolari și asta doar pentru șase șuvițe, potrivit TMZ. De asemenea, marele câștigător al licitației a luat acasă și o fotografie cu regretatul artist, în care apare alături de Tessa Osbourn, care ține în mână foarfecele cu care l-a tuns pe artist.

Încasările vor fi direcționate către fondul caritabil Crew Nation Global Relief Fund, înființat de compania Live Nation Entertainment în beneficiul artiștilor afectați de pandemie, conform Guitar.com.

Kurt Donald Cobain, considerat unul din cei mai influenți cântăreți rock din toate timpurile, a fost un cântăreț, chitarist și compozitor în formația de muzică rock Nirvana, originară din Seattle. El a fost găsit fără suflare pe data de 8 aprilie 1994, în casa lui din Seattle. Moartea lui a fost declarată sinucidere, dar acest subiect ridică semne de întrebare chiar și în ziua de astăzi.