Stiri

Parada militară de 1 decembrie. La ce oră începe?

ziua nationala a romaniei
La ce ora va începe parada militară de 1 decembrie 2022 din București  [Sursa foto: Freepik]
Iată la ce oră începe parada militară de 1 decembrie 2022, Ziua Națională a României.

Parada militară de 1 decembrie. Ziua Națională a României este sărbătorită în fiecare an pe 1 decembrie. În anul 2022, toți românii sărbătoresc 104 ani de la unirea Transilvaniei cu România. Această sărătoare națională este celebrată în fiecare an cu mare fast, motiv pentru care pregătirile au început deja!

Cu ocazia Zilei Naționale a României, la București și Alba Iulia, vor avea loc parade militare special dedicate acestei sărbători.

Aceste festivități vor avea loc fără nicio restricție, după mai bine de doi ani de pandemie.

ziua nationala a romaniei
Parada militară de 1 decembrie din anul 2021 [Sursa foto: Presidency.ro ]

Citește și: Ziua Națională a României. Principalele evenimente din țară

Parada militară de 1 decembrie în București. La ce oră începe?

Administrația Prezidențială a anunțat că joi, 1 decembrie 2022, în Piața Arcul de Triumf din București va fi organizată o paradă militară. Instituția a anunțat deja că jurnaliștii trebuie să își solicite acreditarea pentru parada militară din București, fiind vorba de un număr limitat de reprezentanți.

Administrația Prezidențială nu a anunțat până la acest moment ora oficială la care va avea loc parada militară. În momentul în care va fi făcut public, vom reveni cu programul paradei de 2 decembrie. Anul trecut, în 2021, parada militară de Ziua Națională a României a început la ora 11:00.

Citește și: 2 decembrie 2022, zi liberă. Cine nu merge la munca această zi de vineri. Angajații care au parte de o mini-vacanta de 5 zile

În acest an, românii se așteaptă la o paradă impresionantă. Ministerul Apărării Naționale (MApN) vrea să invite câteva sute de militari străini pentru a defila în detașamentele țărilor NATO sau partenere și a și pregătit o Hotărâre de Guvern în acest sens.

„Se aprobă, în scopul participării la parada militară națională organizată în anul 2022, cu ocazia Zilei Naționale a României, în condițiile legii, invitarea în România de către MApN a unui număr de cel mult 600 de persoane, care vor face parte din detașamentele armatelor statelor membre NATO sau partenere. Se aprobă normativele de cheltuieli aferente organizării unor activități în cadrul acțiunii, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată în document.

ziua nationala a romaniei
Ziua Națională a României [Sursa foto: Freepik]

Parada militară de 1 decembrie din Alba Iulia. La cât va începe?

Evenimentele dedicate Zilei naționale a României încep cu câteva săptămâni înainte în Alba Iulia, orașul cu o însemnătate puternică pentru Marea Unirea. Ziua de 1 decembrie marchează cel mai important moment din istoria românilor: Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu Regatul Român, în anul 1918.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente din Alba Iulia este parada militară, care va avea loc pe 1 decembrie, de la ora 12.00.