Stiri

Opt documentare despre Rap și Hip-hop disponibile pe Netflix pe care chiar trebuie să le vezi

Opt documentare despre Rap și Hip-hop disponibile pe Netflix pe care chiar trebuie să le vezi
Netflix are o ofertă extrem de bogată în ceea ce priveşte documentarele despre Rap şi Hip-hop. Am selectat opt dintre producţiile pe care chiar trebuie să le vezi

 Fanii muzicii Rap şi Hip-hop au posibilitatea să aleagă dintr-o varietate de documentare pe Netflix. Platforma de streaming are în grilă zeci, poate sute de producţii despre viaţa artiştilor sau despre ceea ce se întâmplă în spatele cortinei acestui curent. Am selectat dintre acestea documentarele despre rap pe care chiar trebuie să le vezi.

Opt documentare de excepţie despre Rap şi Hip-hop disponibile pe Netflix

 Biggie: I Got a Story to Tell

Considerat unul dintre cei mai mari rapperi din toate timpurile, Biggie a fost ucis în 1997, când avea doaar 24 de ani. În acest documentar se arată o altă faţă a lui Christopher George Latore Wallace, pe numele său real şi asta datorită imaginilor filmate de bunul său prieten, Damion Butler, cunoscut ca D-Roc.

 Rapture

Rapture este un documentar cu opt episoade, în care protagonişti sunt 2 Chainz, Logic şi A Boogie Wit Da Hoodie. Seria prezintă atât viaţa de acasă a artiştilor, cât şi experienţele din studio sau de la concerte.

 Stretch And Bobbito Radio That Changed Lives 

În acest documentar este vorba despre o emisiune radio moderată de Adrian Bartos şi Bobbito Garcia.

Cei doi încercau să promoveze noul val de artişti dintr-un subsol aflat la Universitatea Columbia. În anii 90, acest show radio a ajutat să rapperi precum Eminem, Biggie, Jay Z sau Fat Joe să se lanseze în această industrie.

 Biggie & Tupac

Decesele premature suferite de Christopher "Notorious B.I.G." Wallace şi Tupac "2Pac" Shakur sunt investigate de Nick Broomfield, care vine cu o versiune şocantă. Cele două crime sunt şi acum neelucidate.

 Remastered: Who Killed Jam Master Jay? 

O altă crimă neelucidată este cea a lui Jam Master Jay, component al trupei hip-hop Run DMC, o formaţie care a revoluţionat lumea rapului în anii '80. Jam Master Jay a fost împuşcat mortal în New York, când avea doar 37 de ani.

 Reincarnated

Reincarnated este povestea din spatele tranformării lui Snoop Dogg în Snoop Lion. Rapperul american explorează cultura reggae şi rastafariană, direct din inima ei, Jamaica.

 Mexicanos De Bronce 

Aceasta este povestea a trei deţinuţi mexicani care încearcă să îşi găsească un ţel în viaţă, formând o formaţie de hip-hop.

 Hip-Hop Evolution 

Hip-Hop Evolution este un documentar care a ajuns deja la al patrulea sezon, ultimul fiind lansat anul trecut. Rapperul canadian Shad este gazda acestei serii, care se bazează pe interviuri pentru a afla cât mai detaliat cum a evoluat curentul hip-hop.