Stiri

O nouă ţeapă în numele ANAF! La ce trebuie să fiți atenți?: „Nu trimiteți bani către acele conturi!”

O  nouă ţeapă în numele ANAF
O nouă ţeapă în numele ANAF
Mesaje false emise în numele ANAF! Cum arată mesajul trimis românilor?!

Mai mulţi români au sesizat ANAF că au primit prin e-mail mesaje prin care sunt înştiinţaţi că ar avea de plătit impozite. În acest context, instituția le spune celor care primesc astfel de informări că nu trebuie să dea curs solicitărilor, fiind vorba despre o tentativă de fraudă. 

„Această încălcare va fi sancţionată cu o amendă în valoare de 9.575.00 de RON. Sancţiunea va fi introducă în Registrul Fiscal, dacă plata nu se face decurs de 24 de ore! Conform reglementărilor acestei tranzacţii de broker, Impozitul trebuie plătit de către persoana fizică care este clientul şi destinatarul fondurilor”, se arată

în mesajele primite de unii contribuabili.

O  nouă ţeapă în numele ANAF
O nouă ţeapă în numele ANAF

Mesaje false emise în numele ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează asupra unor noi mesaje false emise în numele instituției, la nici o lună de la precedentele emai-uri ale unor infractori cibernetici.

Citeste si: Românii care plătesc cash la curier vor fi monitorizați de ANAF! Fiscul le va reține datele timp de 5 ani

„Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut.  Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate!”, spune Fiscul.

Oficialii instituţiei reamintesc tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat şi pus la dispoziţia acestora, gratuit, serviciul Spaţiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituţia.

O  nouă ţeapă în numele ANAF
O nouă ţeapă în numele ANAF

Emailuri false în numele ANAF

Reamintim că în urmă cu aproximativ o lună, în mediul online au circulat o serie de emailuri false în numele instituției ANAF. Și în acest caz, contribuabilii erau anunțați că au plăți fiscale restante. Este bine să știți că hoții cibernetici profită de campania de control efectuată de ANAF în această vară pentru limitarea evaziunii fiscale, și trimit mesaje românilor prin care le transmit că sunt datori.

Citeste si: Cum poţi să obţii online un certificat fiscal?

Mulți români au primit aceste emailuri prin care li se spune să au plăți fiscale restante. Ei au fost sfătuiți să ia legătura cu banca și să plătească imediat impozitul. Autoritățile ne sfătuiesc să fim vigilenți. Cel mai sigur este să nu deschidem aceste mail-uri.