Stiri

Meteo: Cod roșu de caniculă în unele zone din România! Care sunt orașele vizate

Meteo: Cod roșu de caniculă în unele zone din România! Care sunt orașele vizate
Cod roșu de caniculă în unele zone din România! Care sunt orașele vizate [Sursa foto: PixaBay]
Meteorologii au emis joi, 30 iunie, 3 coduri de caniculă pentru ziua în curs, dar și pentru 1 iulie. Ce orașe sunt vizate?

Meteorologii au emis noi avertizări privind valul de căldură din țara noastră. Pentru ziua de joi, 30 iunie, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben, unul portocaliu și un cod roșu de caniculă pentru mai multe zone din țară.

Se aunță temperaturi de la până 40 de grade astăzi și un disconfort termic accentuat. 

Citeste si: Meteo matinal 30.06.2022

Cod galben de caniculă în toată țara

Astăzi valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade, arată meteoromânia.

Meteo: Cod roșu de caniculă în unele zone din România! Care sunt orașele vizate
Meteo: Cod roșu de caniculă în unele zone din România! Care sunt orașele vizate[Sursa foto: G4Media]

De asemenea, meteorologii au mai emis și un cod portocaliu de caniculă pentru zilele de joi (30 iunie) și vineri (01 iulie). În zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36 și 38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. 

Citeste si: Cum să ne protejăm de caniculă: 10 sfaturi pentru a suporta mai ușor valul de căldură din această perioadă dacă nu ai aer condiționat acasă

Cod roșu de caniculă astăzi și mâine! Sunt vizate județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud

„Joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), în zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38…39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36…37 de grade. Pe parcursul nopților temperaturile se vor menține ridicate și doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20…24 de grade”, precizează meteorologii.