Stiri

Mesajul medicului cardiolog care a refuzat o „atenție” din partea unui pacient: „Sănătatea nu e un excel, nu e tuns de păr”

Mesajul medicului cardiolog care a refuzat o „atenție” din partea unui pacient:
Mesajul medicului cardiolog care a refuzat o „atenție” [Sursa foto: Facebook]
Un medic cardiolog a relatat experiența avută într-un spital din București. Ce le cere doctorul pacienților săi?

Când oamenii intră într-un spital, prima lor grijă este să se intereseze cât este şpaga la doctori şi la asistente. Este și cazul unui medic bucureștean care s-a confruntat cu o asemenea situație. Doctorul Ștefan Busnatu povestește pe pagina sa de Facebook faptul că a fost extrem de supărat la spital în urma unui consult efectuat unui pacient, pentru că acesta insista să îi dea „o atenție”. 

Mesajul medicului cardiolog care a refuzat o „atenție” din partea unui pacient:
Doctorul Ștefan Busnatu[Sursa foto: Facebook]

„Astăzi am fost extrem de supărat la spital în urma unui consult efectuat unui pacient, care din păcate a și căzut victimă ocarei mele, ca să spun plastic, pentru că tot insista să îmi dea o atenție. Și nu e vina lui, pentru că săracul probabil că are formată imaginea asta eronată că trebuie să dea doctorului ceva ca să se asigure că are grijă de el din cauza sistemului nostru care a permis prea mult timp fenomenul de șpagă și atenție oferită personalului medical.

DRAGII MEI, NU ÎL MAI PRACTICAȚI! E un fenomen pe care nu îl tolerez și pe care îl consider degradant moral pentru un om care a ales să își dedice viața pentru a avea grijă de sănătatea oamenilor și care a depus pentru asta și un juramant când a finalizat Facultatea de Medicină- Jurământul lui Hipocrate”,
spune medicul. 

Doctorul Ștefan Busnatu
Doctorul Ștefan Busnatu[Sursa foto: Facebook]

Doctorul Ștefan Busnatu: „Sănătatea omului este un act de umanitate” 

Medicul cardiolog  spune că sănătatea omului reprezintă „un act de umanitate și de marinimie”. Doctorul Ștefan Busnatu le cere pacienților săi să nu mai practice „fenomenul de șpagă”, pe care îl consideră „degradant moral”. 

Citește și: Dimineața Nebună: Un bărbat a ajuns la spital după ce ar fi mâncat carne de porc la garniţă- AUDIO

Sănătatea omului nu e un excel, nu e un tuns de păr, nu e o schimbare de robinet la un calorifer spart… sănătatea omului reprezintă un act de umanitate și de mărinimie făcut de un om despre care consider că are o menire specială.Prin urmare, pentru că știu că foarte mulți dintre cei care mă urmăriți îmi sunteți și pacienți, vă rog să nu mai faceți astfel de gesturi care nu fac decât să mă jignească, și totodată nu îl mai faceți nici în alte medii pentru că în acest fel veți menține fenomenul și va fi greu să ajungem la o stare de normalitate. Din grijă pentru inima ta!”, a mai adugat medicul.

Ștefan Busnatu este sunt medic cardiolog, doctor în științe medicale, prodecan la Facultatea de Medicină- UMF „Carol Davila” și tânăr ambasador al României pe Prevenție Cardiovasculară din partea Asociației Europene de Cardiologie Preventivă, membră a Societății Europene de Cardiologie. Activitatea medicală o desfășoară în Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, în cadrul Clinicii de Cardiologie, potrivit site-ului propriu.