Stiri mondene

Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare pentru mită. Decizia de ultimă oră

Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare pentru mită. Decizia de ultimă oră
Lidia Buble  [Sursa foto: Facebook]
S-a luat o decizie în cazul Lidiei Buble după ce a fost acuzată că a mituit doi polițiști. Iată ce s-a decis.

De curând, Lidia Buble a ajuns în fața instanței după ce a fost oprită în trafic de un echipaj de poliție și a încercat să ofere o sumă de bani pentru a nu fi sancționată așa cum prevede legea. Artista a fost oprită în trafic la începutul anului trecut  de un echipaj al Poliției Rutiere, în apropiere de apartamentul ei din Capitală. Acum, s-a luat o decizie în cazul celebrei cântărețe, fiind condamnată la 1 an de închisoare.

Citește și: Lidia Buble, cu ochii în lacrimi în mediul online: „Va rămâne mereu în inima mea”. Cântăreața este devastată de durere

Decizia judecătorilor în cazul Lidiei Buble 

Tribunalul a dat hotărârea în urmă cu doar câteva minute în cazul Lidiei Buble. Arista a fost condamnată la un an de închisoare, cu suspendare pentru că a încercat să mituiască cei doi polițiști care au oprit-o în trafic. 

Citește și: Lidia Buble riscă ani de pușcărie, după ce a mituit doi agenți de la rutieră. Artista urmează să-și afle sentința

„Condamnă inculpata BUBLE LIDIA la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de dare de mită. În baza art. 91 c.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani. În baza art. 93 alin. 1 şi alin. 2 lit. b c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul loc. Bucureşti -Agen?ia Municipală pentru Ocuparea For?ei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile. Atrage atenţia inculpatei că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi dispune executarea pedepsei”, este decizia dată în urmă cu doar câtve minute, potrivit Spynews. 

Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare pentru mită. Decizia de ultimă oră
Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare pentru mită [Sursa foto: Spynews]

Lidia Buble este implicată într-un proces pentru dare de mită 

La începutul anului trecut, Lidia Buble a fost oprită în trafic de un echipaj al Poliției Rutiere, iar din cauza faptului că artista nu avea actele la ea, a fost anunțată că va primi o amendă destul de mare. Unul dintre polițiști i-a dat de înțeles Lidiei că ar putea să rezolve problema „altfel”, așa că echipajul a condus-o acasă pentru ca artista să îți poată lua cardul. Lidia Buble a oferit suma de 900 de lei, însă în timp ce se negocia șpaga, anchetatorii au intrat pe fir. Se pare că vedeta și-a sunat un prieten de față cu polițiștii pentru a cere un sfat, care, fără să știe, era ascultat de DIICOT într-un dosar legat de siguranța națională. 

Citește și: VIDEO| Lidia Buble a fost trimisă în judecată pentru dare de mită

Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare pentru mită. Decizia de ultimă oră
Lidia Buble[Sursa foto: Instagram ]

Lidia Buble a stat față în față cu polițista care făcea parte din echipajul care a oprit-o în trafic. Chiar dacă artista a recunoscut fapta în fața instanței, polițista a venit cu o altă variantă a poveștii. Ea a negat varianta Lidiei, susținând că nu recunoște acuzațiile care i se aduc, chiar dacă este conștientă că ar putea fi condamnată la închisoare.