Stiri mondene

Lady Gaga, despre boala cumplită și fără leac de care suferă: „Este nevoie de sprijin psihologic pentru a trăi cu ea”

Lady Gaga, despre boala cumplită și fără leac de care suferă
Lady Gaga [Sursa foto: Facebook]
Boala incurabilă cu care se confrună Lady Gaga. Cum i-a schimbat radical viața artistei?

Dincolo de succesul internațional de care se bucură,Lady Gaga ascunde o mare suferință, știută și trăită în tăcere de vedetă. Artista suferă de o boală pentru care nu există remediu până la acest moment. Simptomele sunt agresive, iar starul inernațional susține că trăiește în incertitudine și are zilnic dureri. Cântăreața se confruntă cu fibromiagie, o boală pentru care nu s-a găsit deocamdată un tratament de vindecare, ci doar de ameliorare a simptomelor. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Lady Gaga (@ladygaga)

Afecțiunea care i-a afectat grav viața personală și cariera. Lady Gaga a amânat 18 concerte din cauza durerilor puternice

Lady Gaga  s-a confesat în documentarul „Gaga: Five Feet Two” că suferă de fibromialgie și a împărătășit cu fanii pe Twitter mai multe remedii pe care le-a încercat. „ Vreau să ajut la creșterea gradului de conștientizare și la conectarea celor care o au. Putem toți să împărtășim ceea ce ne ajută/doare”, a scris vedeta pe contul de Twitter.

Specialişti consideră că fibromialgia este o boală „ misterioasă ”, atipică, deoarece are simptome precum durerile în tot corpul, oboseala, tulburările de somn, fiind greu de diagnosticat corect. Cele mai frecvente tipuri de dureri cronice, potrivit organizației de supraveghere a sănătății Nice, sunt durerile de spate (prezente în 53% din cazuri), durerile de cap (48%) și durerile articulare (46%). Durerea cronică afectează 38% dintre femei și 40% dintre bărbați.

Lady Gaga, despre boala cumplită și fără leac de care suferă
Lady Gaga, [Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Lady Gaga, reacție neașteptată după ce a ratat nominalizarea la Oscar 2022: „Inimile voastre uriașe și capacitatea de a spune povești uimitoare”

Este foarte diferită de durerea acută pe care o resimțiți după o accidentare și care dispare cu medicamente sau tratament. Uneori, declanșatorul durerii cronice nu este niciodată cunoscut. Se întâmplă atunci când leziunile tisulare s-au vindecat, dar corpul tău crede în continuare că este în pericol. Este ca și cum ai avea un sistem de alarmă defect care trimite semnale continue către creierul tău. Nervii devin foarte suprasensibilizați, astfel încât chiar și lucruri mici pot provoca durere – și asta se joacă într-o buclă automată”, a declarat pentru  Sun on Sunday Health, dr. Amanda Dee. 

Lady Gaga, despre boala cumplită și fără leac de care suferă
Lady Gaga[Sursa foto: Facebook]

Impactul asupra sănătății mintale este atât de semnificativ încât unul din cinci bolnavi are gânduri sinucigașe, potrivit Dr. Dee. Dar există lucruri pe care oamenii le pot face acasă pentru a ajuta.

Citeste si: Unul dintre răpitorii câinilor lui Lady Gaga a fost pedepsit cu 4 ani de închisoare. Ce se întâmplă cu celălalt răpitor

„Durerea cronică nu poate fi întotdeauna vindecată, dar poate fi gestionată. Este nevoie de sprijin psihologic pentru a trăi cu ea. În primul rând, este foarte important să excludeți orice cauză subiacentă cu medicul dumneavoastră de familie. Apoi, pacienții trebuie să găsească setul de instrumente potrivite pentru a trăi cu ea și a se bucura de viață.', a mai spus specialistul.