Stiri

Kievul, desemnat cel mai bun oraș din lume. Primarul laudă distincţia cu caracter onorific: ”Kievul este astăzi inima Europei care continuă să bată”

Kievul, desemnat cel mai bun oraș din lume.
Kievul, desemnat cel mai bun oraș din lume.
Capitala Ucrainei a fost desemnată drept cel mai bun oraș din lume în clasamentul World's Best Cities.

World's Best Cities a efectuat clasamentul anual al celor mai bune destinații urbane din lume. În fruntea topului a fost plasat orașul Londra, urmat de Paris și New York. Deși în Ucraina e război de aproape un an, Kievul tocmai a fost declarat cel mai bun oraș din lume în 2023.

Kievul, desemnat cel mai bun oraș din lume.
Kievul, desemnat cel mai bun oraș din lume.

Distincție pentru capitala Ucrainei acordată de World's Best Cities

Potrivit clasamentului, Kievul este un loc al curajului inepuizabil în fața tragediei cotidiene. Primarul

Kievului, Vitali Kliciko, a lăudat miercuri distincţia cu caracter onorific pe care capitala Ucrainei a primit-o de la compania canadiană de consultanţă Resonance Consultancy.

Citește și: Volodimir Zelenski și Joe Biden, prima întâlnire oficială de la izbucnirea războiului în Ucraina

”Kievul este cel mai bun oraş din lume în anul 2023, potrivit agenţiei internaţionale Resonance”, a scris edilul capitalei ucrainene pe Telegram.”Graţie rezilienţei, ireductibilităţii locuitorilor Kievului (rămânerii lor în oraş în pofida războiului – n. red.) şi curajului lor în faţa războiului, experţii agenţiei internaţionale au acordat capitalei titlul onorific de cel mai bun oraş al lumii”, a adăugat Vitali Kliciko.

De asemenea, edilul spune că experţii „au remarcat de asemenea dezvoltarea importantă a infrastructurilor oraşului în ultimii zece ani, în special crearea unor noi parcuri şi pieţe şi reamenajarea celor deja existente, curăţenia parcărilor şi înnoirea parcului auto al transportului municipal”.

Kievul este astăzi inima Europei care continuă să bată: pentru viaţa sa, pentru dezvoltarea sa, pentru frumuseţea oraşului şi confortul locuitorilor săi”, a completat primarul din Kiev.

Kievul, desemnat cel mai bun oraș din lume.
Kievul, desemnat cel mai bun oraș din lume.

Citește și: Angelina Jolie renunță la rolul de ambasador ONU pentru refugiați: „Simt că este timpul să lucrez în mod diferit”

În clasificarea elaborată pentru anul acesta, respectiva companie de consultanţă a exclus din evaluare oraşele ruse Moscova şi Sankt Petersburg, „din cauza invaziei ruse în Ucraina”. Compania Resonance Consultancy selectează în analiza sa oraşele care sunt principalele centre urbane ale unei ţări şi cele care au o zonă metropolitană de peste un milion de locuitori, ierarhizându-le apoi în funcţie de 24 de criterii grupate în şase categorii 

Întreg clasamentul efectuat de Worlds best cities poate fi accesat  AICI.