Stiri mondene

Kanye West ocupă primul loc în topul declarațiilor antisemite din anul 2022

Kanye West ocupă primul loc în topul declarațiilor antisemite din anul 2022
Kanye West  [Sursa foto: cnn]
O grupare pentru apărarea evreilor a evidențiat cele mai însemnate incidente antisemite din 2022. Kanye West este cea mai antisemită persoană publică

Kanye West a fost în centrul atenție pe parcursul acestui an, iar acum Centrul Simon Wiesenthal din Statele Unite l-a desemnat cea mai antisemită persoană publică. Deși rapperul și-a îndepărtat foarte mulți fani în urma declarațiilor controversate pe care le-a făcut, acesta s-a folosit în continuare de rețelel de socializare pentru a răspândi teorii ale conspirație. Iată ce incidente au fost amintite de grupul pentru apărarea evreilor după anunțul de joi. 

Kanye West ocupă primul loc în topul declarațiilor antisemite din anul 2022
Kanye West [Sursa foto: cnn]

Citește și: Kanye West, mare susținător al lui Adolf Hitler. Afirmațiile care l-au lăsat fără cont de Twitter, din nou. Elon Musk: „Am făcut tot ce ţine de mine”

Kanye West este pe primul loc în topul persoanelor publice care au făcut declarații antisemite în 2022

Kanye West a căzut în dizgrația fanilor săi după ce a răspândit declarații antisemite și teorii ale conspirației.

Centrul Simon Wiesenthal a anunțat joi că rapperul american ocupă primul loc în topul persoanelor publice care au făcut astfel de decrarații în repetate rânduri. Grupul pentru apărarea evreilor a evidențiat cum Kanye s-a folosit de numărul mare de urmăritori de pe rețelele de socializare „pentru a folosi pe post de armă ura, bigotismul și ignoranța”. 

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, pe care Israelul îl acuză de părtinire nedreaptă; Autoritatea Palestiniană şi președintele Mahmoud Abbas; atacurile asupra evreilor din Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi în alte zone; şi platforma de mesagerie Telegram, descrisă drept o „hazna” a urii sunt cele mai notabile incidente antisemite, care au marcat anul 2022. 

Kanye West ocupă primul loc în topul declarațiilor antisemite din anul 2022
Kanye West[Sursa foto: cnn]

A cinsprezecea ediție a expoziţiei germane de artă contemporană Documenta a fost acuzată de expunere de obiecte de artă cu mesaje antisemite. 

„În Germania, tabuurile referitoare la ura faţă de evrei continuă să fie încălcate, pe fondul elementelor din guvernul german şi din elita artistică care au sprijinit includerea temelor antisemite la prestigioasa Documenta de către un grup care susţine boicotul Israelului", a declarat centrul.

Centrul Simon Wiesenthal din Statele Unite  a fost fondat în 1977, cu sediul la Los Angeles, a devenit cunoscut pentru căutarea la nivel mondial a criminalilor nazişti. Gruparea promovează toleranţa şi lupta împotriva rasismului, antisemitismului, terorismului şi genocidului în întreaga lume.