Stiri mondene

A fost deschis un nou proces pe numele lui Kanye West. Rapperul a fost acuzat de plagiat

A fost deschis un nou proces pe numele lui Kanye West. Rapperul a fost acuzat de plagiat
Kanye West a fost acuzat de plagiat [Sursa foto: billboard]
După ce și-a pierdut statutul de miliardar, Kanye West intra din nou în belele. Rapperul este implicat într-un nou proces

Kanye West face ce face și intră din nou în belele. După ce a fost protagonistul mai multor situații tensionate și și-a pierdut statul de miliardar din cauza afirmațiilor antisemite, rapperul a ajuns din nou în instanță. Comportamentul lui a lăsat mult de dorit, iar acum Kanye a fost acuzat de plagiat.  

Citește și: Ultima dorință a lui Kris Jenner le-a șocat pe fiicele ei! Ce își dorește vedeta să se întâmple cu trupul ei după moarte?

A fost deschis un nou proces pe numele lui Kanye West. Rapperul a fost acuzat de plagiat
Kanye West a fost acuzat de plagiat[Sursa foto: billboard]

Kanye West a fost acuzat de plagiat

Kanye West a fost acuzat de plagiat după ce a folosit în piesa ”Life of the party” un fragment fără acordul celor de la Boogie Down. Piesa a fost lansată anul trecut, iar rapperul a inclus-o pe varianta deluxe a albumului său ”Donda”. Încă de la acea vreme, casa de discuri Phase One Network, care se ocupă de Boogie Down, a reclamat faptul că rapperul s-a foloist de anumite fragmente din piesa ”South Bronx”.

Acum, se pare că reclamația la adresa lui Kanye West a fost deja depusă.

Citește și: Kanye West și-a schimbat numele în ”YE”

Anul trecut, Kanye West ar fi cerut permisiunea de a folosi un sample din ”South Bronx”, însă rapperul a retras cererea în luna noiembrie a anului 2021. Chiar dacă părțile nu au ajuns la un acord, rapperul a lansat albumul fără să mai aștepte.

Piesa ”Life of the party” reproduce exact piesa ”South Bronx” prin acordurile folosite de trompetă și tobe. Kanye West s-a folosit de piesa plagiată pentru a promova albumul ”Donda” și ”Stem Player”. În prezent, se pare că se cere interzicerea folosirii piesei, indiferent de scop.

Brandurile renunță la contractele cu Kanye West 

Kanye West nu mai este miliardar după ce mai multe branduri au renunțat la colaborarea cu el. Ruperea contractelor a generat pierderi mari de bani, iar rapperul a fost eliminat din topul miliardarilor Forbes. Adidas a decis să renunțe la contractul cu Kanye West și cu brandul Yeezy pe 25 octombrie. Fără acest parteneriat, artistul valorează doar 400 de milioane de dolari.

Citește și: Kanye West îmbină viața de burlac cu munca pentru noul său album. „Ye” lucrează la Donda 2, continuarea albumului dedicat mamei sale

A fost deschis un nou proces pe numele lui Kanye West. Rapperul a fost acuzat de plagiat
Kanye West a fost acuzat de plagiat[Sursa foto: cnn]

Alte branduri care au renunțat la parteneriatul cu Kanye West în urma comentariilor antisemite sunt: Skechers, Balenciaga, Gap și chiar și Agenția de talente CAA, care îl reprezenta pe artist. Camile Vasque, avocata care l-a ajutat pe Johnny Depp să câștige procesul cu fosta soție, a acceptat să îl reprezinte pe Kanye West săptămâna trecută, însă și ea a renunțat la idee.