Stiri

Instagram introduce o nouă funcție! Poți recupera postările șterse

Instagram introduce o nouă funcție! Poți recupera postările șterse
Această știre va face mulți pasionați de Instagram fericiți. Platforma a adăugat de ieri o nouă funcție prin care poți recupera pozele pe care le-ai șters.

Instagram a lansat funcție „recently deleted”, funcție care le permite utilizatorilor să recupereze postările șterse.

Cum va funcționa, concret, noua funcție introdusă de Instagram

Orice postare ștearsă de Instagram va intra în noua secțiune și se va păstra timp de 30 de zile înainte de a fi ștearsă complet de pe cont. În tot acest timp, utilizatorul poate recupera oricare dintre postările ajunse aici, informează Social Media Today.

Această funcție aduce pe de o parte un benficiu utilizatorului prin faptul că îl poate feri de anumite erori, cum ar fi ștergerea din greșeală a unei postări, dar pe de altă este și o măsură de protecție în cazul în care utilizatorul pierde accesul asupra propriului cont, ca urmare a unui hack. Chiar dacă, de exemplu, hackerul îi șterge anumite postări, acelea vor rămâne în „recently deleted”.

„Știm că hackerii șterg uneori conținut atunci când au acces la un cont și, până acum, oamenii nu au avut nicio modalitate de a-și recupera cu ușurință fotografiile și videoclipurile”, declară reprezentanții Instagram, potrivit sursei citate. 

Recuperarea postărilor şterse se va face doar după ce utilizatorul parcurge un pas suplimentar pentru verificarea identităţii, care va implica comunicarea prin SMS sau email. Acest pas nu vine în locul protecţiei 2FA, ci o completează.

Pentru a putea accesa funcția „Recently Deleted” este nevoie de un update al aplicației, apoi, veți putea accesa dosarul accesând: 

Settings > Account > Recently Deleted 

De acolo, puteți șterge și/ sau restaura definitiv orice postare după cum doriți.