Stiri

Instagram introduce noi setări de securitate pentru copii! Ce spun reprezentanții rețelei sociale

Instagram introduce noi setări de securitate pentru copii! Ce spun reprezentanții rețelei sociale
Instagram introduce noi setări de securitate pentru copii! Ce spun reprezentanții rețelei sociale [Sursa foto: PixaBay]
Reprezentanții rețelei sociale au anunțat că vor implementa noi măsuri de protecție pentru copiii și adolescenții care folosesc Instagram.

Începând din această săptămână, conturile utilizatorilor cu vârste mai mici de 18 ani vor deveni automat private. Conform reprezentanților platformei deținute de Facebook, utilizarea de conturi private este cea mai bună opțiune pentru minori, deși mulți dintre ei și-ar dori să aibă conturi publice pentru a-și construi rețeaua de urmăritori. În acelaşi timp, minorilor care au deja cont le va fi afişată o notificare prin care aceştia vor fi încurajaţi să-şi configureze contul pentru a fi privat. 

Conturile private permit oamenilor să controleze cine vede sau răspunde la conținutul lor. Dacă aveți un cont privat, oamenii trebuie să vă urmărească pentru a vedea postările, poveștile și reels-urile, cu excepția cazului în care alegeți să permiteți altor persoane să vă redistribuie conținutul. De asemenea, oamenii nu pot comenta conținutul dumneavoastră în acele locuri și nu vă vor vedea deloc conținutul în Explore sau hashtag-uri”, spun reprezentanții Instagram.

Instagram introduce noi setări de securitate pentru copii! Ce spun reprezentanții rețelei sociale
Instagram introduce noi setări de securitate pentru copii! Ce spun reprezentanții rețelei sociale[Sursa foto: PixaBay]

Instagram implementează un sistem automatizat

Platforma de socializare implementează un sistem automatizat care detectează conturile suspicioase ce încearcă să ia legătura cu minorii. Contul unui adult care este raportat de mai mulţi copii, va fi automat blocat. În câteva săptămâni, agențiile de publicitate vor putea să direcționeze anunțuri către persoanele de sub 18 ani doar în funcție de vârstă, sex și locul unde se află. Pentru început, măsura se va aplica în Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, Marea Britanie și Japonia, dar se dorește extinderea ei și în alte țări.