Stiri

”Scoate-mă de aici”. Imagini sfâșietoare după seismul din Turcia. O fetiță de 7 ani i-a salvat viața fratelui ei cu propriul corp. Timp de 17 ore au stat sub dărâmături - VIDEO

O fetiță de 7 ani i-a salvat viața fratelui ei cu propriul corp
Imagini sfâșietoare după seismul din Turcia [Sursa foto: Profimedia]
Imaginile în care o fetiță își salvează fratele cu propriul trup timp de 17 ore sub dărâmături au făcut înconjurul lumii. Micuța a făcut totul pentru a-l proteja.

În urma cutremurelor care au avut loc în Turcia și Siria, mii de persoane și-au pierdut viața, iar alte zeci de mii au fost rănite. Pe rețelele sociale circulă imagini sfâșietoare nu doar cu „deșertul” de betoane provocat de cutremur, ci și cu victimele acestuia. În prezent, salvatorii sosiți din întreaga lume fac eforturi supraomenești să scoată de sub dărâmături supraviețuitori. 

O fetiță de 7 ani i-a salvat viața fratelui ei cu propriul corp
Imagini sfâșietoare după seismul din Turcia[Sursa foto: Profimedia]

Copiii, captivi sub zidurile blocului de peste 17 ore

Ies la iveală noi imagini cutremurătoare cu dezastrul produs de cutremurul de pe 6 februarie, de la granița Turciei cu Siria. A părut pe rețeaua de socializare Twitter un clip cu doi copii prinși sub dărâmăturile unei clădiri. Jurnalistul Zuher Almosa a publicat pe contul său o înregistrare emoționantă de doar câteva secunde. El a surprins doi frați, în viață, prinși sub plăcile de beton ale unui bloc spulberat.

Copiii au stat captivi cel puțin 17 ore până când cineva i-a găsit. În mod șocant, fata care și-a salvat fratele mai mic cu propriul corp, i-ar fi spus salvatorului să-i scoată de acolo, cu promisiunea că va deveni apoi „sclava” lui.

Numele copilului mai mic este Ilaaf, un nume islamic care înseamnă protecție, a povestit ulterior tatăl copiilor. Mustafa Zuhir Al-Sayed spune că soția și cei trei copii sai dormeau la primele ore ale zilei de luni, când pământul s-a zguduit cu un cutremur cu magnitudinea de 7,8, cel mai mare care a lovit regiunea în ultimul secol.

Citește și: ”Soţia mea şi cu mine am fost foarte şocaţi” Regele Charles al III-lea, mesaj emoționant după cutremurele din Turcia

„Am simțit că pământul tremură… și moloz au început să cadă peste capul nostru și am stat două zile sub dărâmături”,  a spus el. „Am trecut prin, un sentiment, un sentiment pe care sper că nimeni nu trebuie să simtă.”

Imagini sfâșietoare după seismul din Turcia
Imagini sfâșietoare după seismul din Turcia[Sursa foto: Profimedia]

Prins sub dărâmături, Al-Sayed a spus că familia sa a recitat Coranul și s-a rugat cu voce tare ca cineva să-i găsească.

„Oamenii ne-au auzit și am fost salvați – eu, soția mea și copiii. Slavă Domnului, suntem cu toții în viață și le mulțumim celor care ne-au salvat”,  a spus el.

Citește și: "Puteai să spui doar Tatăl Nostru!" Primele declarații ale studenților români care se aflau în Turcia, în timpul cutremurului devastator

Până în acest moment, au fost întregistrate peste 5.000 de decese și peste 20.000 de răniți. Situația din Turcia este înregunată de frig și temperaturile scăzute în care sunt nevoiți să stea cei care au rămas fără locuințe.