Stiri

Imagini emoționante! Alexia, fata de 15 ani căreia i-au fost repuse brațele, a reușit să cânte la pian: ”Câtă dorință de viață” - VIDEO

Alexia, fata de 15 ani căreia i-au fost repuse brațele, a reușit să cânte la pian
Alexia a reușit să cânte la pian [Sursa foto: Colaj Radio Impuls]
Adolescenta din Botoșani, căreia i-au fost replantate mâinile în urma unui accident rutier, face minuni. Alexia a dat dovadă de ambiție și a început să cânte la pian.

Alexia Tudose, adolescenta din Botoșani căreia medicii din Iași i-au replantat brațele după o operație care a durat 20 de ore, a reușit să cânte la pian. Părinții săi au postat imaginile emoționante pe Facebook. Familia Alexiei a realizat un scurt video în care fata cântă un fragment la pian. În imagini se vede cum Alexia își dă silința să cânte câteva note cu mâna dreaptă. 

Alexia, fata de 15 ani căreia i-au fost repuse brațele, a reușit să cânte la pian
Alexia a reușit să cânte la pian[Sursa foto: Captură video]

Citește și: Imaginilie durerii! Shakira, surprinsă plângând într-un magazin după ce a strălucit și a făcut spectacol în emisiunea lui Jimmy Fallon

Medicii spun că progresul este vizibil

Imaginile au ajuns şi la medicul Sidonia Susanu, cea care a condus operația de 20 de ore prin care a trecut Alexia.  ”Cel mai frumos cadou primit de 8 Martie, cel mai frumos mărţișor, simbol al reînceperii vieţii! Câtă forţă și dorinţă de viaţă au aceste mânuţe la numai trei luni de la replantarea lor! Puterea și perseverenta Alexiei în lungul drum al recuperării motorii și

senzitive îmi întăresc convingerea de a-mi continua misiunea de a salva vieţi și de a încerca să ofer fiecăruia dintre pacienţii mei o șansă la o viaţă cât mai aproape de normal, într-un sistem medical departe de a fi perfect, într-o lume departe de a fi perfectă. Consider că fiecare dintre noi este imaginea fidelă a ceea ce avem în minte și în suflet!”
, a spus medicul Sidonia Susanu, potrivit  monitorulbt.ro.  

Potrivit medicului ieșean cel mai dificil lucru, într-o astfel de situaţie este recuperarea.  ”Cel mai ușor este să operezi un copil! Recuperarea este atât de lungă și de anevoioasă… Ca să vă faceţi o idee: dacă o operaţie durează o oră, recuperarea durează o lună. În linii mari se respectă raportul: 20 de ore operaţia, 20 de luni recuperarea. Zi de zi, în fiecare zi”,  a mai spus medicul Sidonia Susanu.

Alexia, fata de 15 ani căreia i-au fost repuse brațele, a reușit să cânte la pian
Alexia a reușit să cânte la pian

Tată adolescentei a povestit că Alexia se recuperează și că se observă progresele. Alexia a dat dovadă de ambiție și continuă terapia. Bărbatul a ținut să le mulțumească medicilor care s-au ocupat de fiica sa, care i-a surprins pe toți cei dragi.

Citește și: Priscilla Presley l-a susținut pe fostul soț al Lisei Marie pentru a obține custodia gemenelor. Riley Keough este furioasă pentru pierderea surorilor ei

„Minunea înfăptuită de doamna doctor are rezultatele şi progresele normale, deşi de durată, dar sunt progrese, iar ceea ce face dumneaei merită tot efortul şi osteneală şi bineînţeles, cât de mult contează psihicul şi dorinţa copilului pentru reuşita recuperării finale fără de care munca medicilor ar fi în zadar”, a spus tatăl Alexiei, potrivit sursei citată mai sus.