Stiri

Idei de cadouri de Moş Nicolae

Idei de cadouri de Moş Nicolae
[Sursa foto: Facebook ]
În curând începe perioada cadourilor, iar noi te ajutăm să găseşti cele mai frumoase daruri pentru cei mici.

 Luna decembrie este cea mai aştepată perioadă de către cei mici. Copiii sunt în aşteptarea lui Moş Nicolae şi a lui Moş Crăciun, iar părinţii trebuie să pregătească din timp cadourile. Moş Nicolae vine în noaptea de 5 decembrie, aşa că nu te lăsa pe ultima sută de metri. Alegerea darurilor poate fi uneori foarte complicată. 

Idei de cadouri pentru copii de Moş Nicolae

 În scurt timp, copiii îşi vor pregăti ghetuţele, în aşteptarea lui Moş Nicolae. Venim în ajutorul părinţilor care au rămas fără inspiraţie în materie de cadouri, cu idei de daruri pe care le pot face celor mici.

Distracţia va fi garantată cu un set de "Face Painting". Copiii adoră culorile, aşa că un set special pentru pictura pe faţă sigur le va stârni curiozitatea şi creativitatea. Un joc ideal pentru copiii de 4-7 ani este şi "Desenăm cu sfori". Pe lângă faptul că stimulează creativitatea, acest joc este foarte bun şi pentru stimularea activităţii motrice şi a puterii de concentrare.

Idei de cadouri de Moş Nicolae

 În cazul în care copilul tău nu este foarte pasionat de artă, ci are înclinaţii spre ştiinţele exacte, un joc de fracţii este o alegere excelentă. Copilul tău va descoperi astfel matematica distractivă şi va putea face descoperiri şi dezlega mistere.

Idei de cadouri de Moş Nicolae

 De asemenea, orice fetiţă ar adora o casă pentru păpuşi. Această jucărie îi va permite să îşi dezvolte atenţia şi creativitatea şi să descopere pasiunea pentru construcţii. Alternativa pentru băieţei este un set de construcţii, pentru că i-ar ajuta să inoveze şi să descopere noi perspective.

Legenda lui Moş Nicolae

Idei de cadouri de Moş Nicolae

 Legenda porneşte încă din secolele II- III, când Nicolae, rămas fără părinţi, se hotărăşte să îşi folosească averea pentru a-i ajuta pe cei săraci. Se spune că Nicolae, devenit ulterior sfânt, a salvat trei surori, după ce a auzit că tatăl lor le trimite spre desfrâu, din cauza situaţiei financiare. Nicolae le-a aruncat în camere câte o punguliţă cu bani, iar cele trei fete s-au căsătorit la scurt timp după. Datorită acestui gest, oamenii au continuat tradiţia, iar în fiecare noapte de 5 spre 6 decembrie oferă cadouri anonime. 

 În religia ortodoxă, Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul familiei şi al copiilor. Acesta are un rol în educaţia celor mici şi tocmai de aceea copiii pot primi de Moş Nicolae cadouri, dacă au fost ascultători sau o nuieluşă, în cazul în care nu au fost cuminţi.