Stiri

Festivalul Lanternelor, 15 februarie 2022

Festivalul Lanternelor, 15 februarie 2022
Festivalul Lanternelor, 15 februarie 2022
Festivalul Lanternelor se sarbatoreste in China pe 15 februarie.

Festivalul Lanternelor mai este numit și Festivalul San-Yuan UpperYuan (perioada superioară a anului) în taoism. Această zi este ziua de naștere a Ofițerului Cerului care binecuvântează norocul uman. Poporul chinez are o ceremonie de închinare acasă, iar unii merg la templul taoismului si se roagă pentru noroc.

Festivalul Lanternelor. Legenda

Festivalul este un festival tradițional chinezesc care datează dinastia Han de acum peste 2000 de ani.

Există o poveste despre Festivalul Lanternelor. O frumoasă pasăre cerească a zburat într-un sat și a fost ucisă. Dumnezeul Cerului a fost foarte furios și a vrut să ardă tot satul în a 15-a zi lunară. Un tip înțelept a sfătuit fiecare familie să atârne felinare cu lumânări prin casă, să ducă felinare pe stradă, să ardă foc afară. Trimisii lui Dumnezeu au văzut că satul ardea din cer și s-au întors înapoi.
Satul a supraviețuit și oamenii păstrează activitatea felinarelor în această zi în fiecare an.

Citeste si: VIDEO. Eurovision 2022. Au fost aleşi cei 10 finalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision 2022

Festivalul Lanternelor, 15 februarie 2022
Festivalul Lanternelor, 15 februarie 2022

Astăzi, nu mulți copii poartă felinarele cu lumânări în noaptea de 15 februarie. Dar multe feliare sunt amplasate în piața din centrul orașului sau lângă templu. Cel mai popular felinar este simbolul animal al anului calendaristic chinez.
Zeii, sfinții și zânele taoismului sau personajele istorice sunt subiecte populare și comune.

Citeste si: Dl Goe, NOSFE și Cătălin Crișan lansează un remake pop al piesei „Dacă pleci”, hit care a dominat clasamentele românești în ultimele trei decenii – VIDEO

Pe lângă afișarea cu felinare, în templu vor fi organizate jocuri tradiționale de ghicitori. Întrebările sunt legate de afișările lanternelor, de știri sau de persoane populare din oraș. Când începe jocul, persoana care află mai întâi răspunsurile poate câștiga un premiu.

Spectacol cu ​​laser cu felinare, lanternă zburătoare, petarde în masă, artificii și concerte muzicale sunt activități esențiale la Festivalul Lanternelor din 15 februarie. Evenimentele continuă toată noaptea. După noaptea Festivalului Lanternelor, oamenii trebuie să revină la viața normală. Elevii vor încheia vacanța de iarnă în jurul acestei zile.