Stiri

Eurovision România! Câte piese au intrat în preselecții? Juriul va alege 12 dintre ele

eurovision romania
Câte piese au intrat în preselecții pentru Eurovision. Juriul va alege 12 dintre ele [Sursa foto: eurovisionworld.com ]
Eurovision România. Câte piese au intrat în preselecții la Eurovision 2022! Juriul urmează să aleagă.

Eurovision România. Ediția din acest an a Selecției Naționale a atras 84 de melodii în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. Preselecția pieselor participante la concurs va avea loc în perioada 14 – 16 decembrie 2022, când fiecare dintre acestea va fi audiată de juriul de specialitate. Juriul va alege 12 piese pentru Marea Finală, piese care vor fi aflate pe 17 decembrie. Lista finală va fi publicată pe 19 decembrie, după etapa eventualelor contestații.

Marea Finală va avea loc în studiourile Televiziunii Române, pe 11 februarie, când vom afla reprezentantul României care va merge în Liverpool. Amintim că reprezentantul României la faza internațională a Eurovision 2023 va fi ales exclusiv prin votul publicului.

Citește și: Încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Eurovision Song Contest 2023

Din cauza războiului, Ucraina nu poate organiza competiția de anul viitor, astfel că țara gazdă a ESC 2023 va fi Marea Britanie.

Evenimentul va avea loc la Liverpool: cele două semifinale, pe 9 și 11 mai 2023, și marea finală, pe 13 mai 2023. Amintim că Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru sunt țările care au anunțat că nu vor participa anula acesta la Eurovision. 

Eurovision România 2023 
Eurovision România 2023 [Sursa foto: eurovisionworld.com ]

Juriul Selecției Naționale pentru Eurovision 2023 

Eurovision România. Juriul pentru preselecția pieselor înscrise la ediția din acest an a Selecției Naționale este format din profesioniști cu experiență, anunță Televiziunea Română. Astfel, juriul este format din:

1. Sebastian Ferenţ- director muzical al Festivalurilor Untold şi Neversea
2. Laura Coroianu- co-fondator Emagic, unul dintre primii şi cei mai mari organizatori de concerte şi evenimente muzicale din România
3. Bogdan Stratulă- unul dintre cei mai experimentaţi directori de programe radio şi de televiziune (director muzical/director de programe la ProFm, Radio ZU, Virgin Radio, MediaPro Music, Antena 1, Antena Group)
4. John Varbiu – fondator şi Booking & Artist Hospitality Manager al Festivalului Summer Well
5. Alin Vaida- fondator şi director muzical al Festivalului Jazz in the Park.
6. Mihai Predescu- şeful delegaţiei României pentru Eurovision 2023
7. Regizorul proiectului, care va fi ales în urma concursului intern şi extern de proiecte regizorale

Sursă: TVR