Stiri

Eurovision 2023: România va concura în a doua semifinală la Liverpool

Eurovision 2023: România va concura în a doua semifinală la Liverpool
Eurovision 2023 [Sursa foto: Facebook]
A avut loc tragerea la sorți pentru desemnarea țărilor participante în cele două semifinale Eurovision 2023. Iată cine va concura alături de România.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, ce se desfăşoară în fiecare an, fiind transmisă atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, iar zilele acestea a avut loc tragerea la sorți pentru desemnarea ţărilor participante în cele două semifinale ale Eurovision 2023. Se pare că printre aceste țări se numără și România, care va intra în concurs în prima parte din a doua semifinală, în data de 11 mai.

Iată care sunt celelalte state care vor concura alături de țara noastră. 

Eurovision 2023: România va concura în a doua semifinală la Liverpool
Eurovision 2023[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Eurovision 2023 va fi găzduit de Liverpool. Află când are loc evenimentul

România va concura în a doua semifinală la Liverpool

Recent, tragerea la sorți pentru desemnarea ţărilor participante în cele două semifinale ale Eurovision 2023 a avut loc la Liverpool, oraşul în care se va desfăşura competiţia muzicală de anul acesta.

Marea Britanie este țara care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, care este victima agresiunii războiului declanşat de Rusia. Semifinalele sunt programate pentru zilele de 9 şi 11 mai, iar finala, pe 13 mai 2023. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Eurovision Song Contest (@eurovision)

România va concura în a doua semifinală în data de 11 mai, iar piesa care va reprezenta ţara noastră va fi desemnată exclusiv prin votul publicului, în data de 11 februarie, în finala Selecţiei Naţionale, transmisă în direct la TVR. Tot la acea dată va fi ales și reprezentantul României. Țara nostră a avut performanțe bune de-a lungul anilor, mândrindu-se cu de două ori locul al treilea, Luminiţa Anghel & Sistem la Kiev, în 2005 și Paula Seling şi Ovi la Oslo, în 2010, dar şi o dată cu locul al patrulea, Mihai Trăistariu la Atena, în 2006. 

Citește și: Eurovision 2023: Participanții vor plăti mai mult după ce Rusia a fost interzisă în concurs. Ce țări s-au retras din cauza costurilor

Ce țări sunt calificate direct în finala Eurovision 2023? 

Organizatorii au anunţat oficial, luni, 30 ianuarie, sloganul „UNITED BY MUSIC” şi logo-ul Eurovision 2023, ce vor însoţi competiţia muzicală europeană. Anul acesta, la a 67-a ediție a concursului Eurovision Song Contest, participă 37 de ţări. Dintre acestea 31 de țări vor concura în cele două semifinale pentru cele 20 de locuri ale finalei concursului. 

Eurovision 2023: România va concura în a doua semifinală la Liverpool
Eurovision 2023[Sursa foto: Instagram]

În prima parte a celei de-a doua semifinale, vor concura 15 țări, printre care și România. Pe scenă vor urca și concurenții din Armenia, Cipru, Danemarca, Belgia, Islanda, Grecia, Estonia, Albania, Australia, Austria, Lituania, San Marino, Slovenia, Georgia și Polonia. 6 țări sunt calificate direct în marea finală, Ucraina, câștigătoarea ediției din 2022 și cele cinci mari țări plătitoare participante: Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.