Stiri

Eurovision 2021! Ce înseamnă numele formației „Måneskin”

Eurovision 2021! Ce înseamnă numele formației „Måneskin”
Ce înseamnă numele formației „Måneskin”
Numele trupei „Måneskin” este un cuvânt în daneză, sugerat de basista Victoria De Angelis. Uite ce înseamnă „Måneskin”!

Trupa italiană „Maneskin” a fost declarată câștigătoarea concursului „Eurovision 2021”. Evenimentul a avut loc în Olanda, la Rotterdam, sâmbătă, 22 mai. După o pauză de 30 de ani, rockerii de la Måneskin au reușit să ducă trofeul în Italia. În anul 1990, Toto Cutugno a câștigat la Zagreb cu piesa „Insieme: 1992”.

Vrem doar să spunem, întregii Europe, întregii lumi: rock 'n' roll-ul nu moare niciodată!”,

a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin.

Eurovision 2021! Ce înseamnă numele formației „Måneskin”
Ce înseamnă numele formației „Måneskin”

Ce înseamnă „Maneskin”?

„Maneskin” este un cuvânt danez pentru „lumina lumii”, fiind sugerat de basista Victoria De Angelis, care este pe jumătate daneză. „Maneskin” este o formație rock din Roma, formată din Damiano David (voce), Victoria De Angelis (chitară bas), Thomas Raggi (chitară electrică) şi Ethan Torchio (tobe). Potrivit surselor apropiate, cei patru artiști au fost colegi de liceu, iar în anul 2006 au decis să formeze o trupă.

În anul următor, rockerii de la Måneskin au participat la „X Factor” din Italia. La vremea respectivă, formația a ieșit pe locul al doilea.

Anul acesta, membrii formației au câștigat concursul de muzică din Sanremo împotriva altor 25 de participanți, motiv pentru care au fost invitați să reprezente Italia la „ Eurovision 2021 ”. Piesa „Maneskin” înseamnă în traducere liberă „Taci și păstrează tăcerea”.

Se pare că piesa „Zitti e Buoni” diferă de varianta inițială. Din primele informații, după câştigarea festivalului Sanremo, câteva versuri au fost schimbate. Pentru că Eurovision Song Contest nu permitea versuri cu limbaj licenţios şi discursuri politice, rockerii de la Måneskin au fost nevoiți să respecte standardele cerute.

Ce înseamnă numele formației „Måneskin”
Ce înseamnă numele formației „Måneskin”

Versul piesei  „Non sa di che ca**o parla”  (trad.  „Ei nu ştiu despre ce dracului vorbesc”); (engl.  „They don’t know what the f**k they’re talking about”) a fost schimbat în  „Non sa di che cosa parla”  (trad.  „Ei nu ştiu despre ce vorbesc”).

„Pentru noi, publicul este cel mai important. Juraţii îşi pot spune părerea, dar asta nu reprezintă, desigur, gustul întregii populaţii. Deci faptul că atât de mulţi oameni ne-au votat contează cel mai mult, asta înseamnă că acei oameni vin la concertele noastre, ascultă muzica noastră şi acest lucru are mult mai multă valoare decât un juriu”, a declarat Victoria de Angelis, basistul trupei.