Stiri mondene

Ed Sheeran a câştigat procesul în care era acuzat de plagiat pentru melodia „Shape of You”

Ed Sheeran a câştigat procesul în care era acuzat de plagiat pentru melodia „Shape of You -
Ed Sheeran [Sursa foto: Instagram]
Ed Sheeran, acuzat de Sami Chokri şi Ross O'Donoghue că s-a inspirat din cântecul lor „Oh Why” pentru melodia „Shape Of You”, a câştigat procesul.

Ed Sheeran a avut un succes răsunător cu piesa „ Shape Of You ”, fiind cel mai vândut single în lume în 2017. Însă Sami Chokri şi Ross O’Donoghue susțin că artistul s-a inspirat din piesa lor „Oh Why”. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, artistul britanic s-a prezentat în fața justiției, la Londra, acolo unde cele două piese au fost difuzate în sala de audienţe prezidată de judecătorul Antony Zacaroli.

După ce a studiat ambele melodii, Înalta Curte din Marea Britanie a decis miercuri că Ed Sheeran nu a plagiat piesa lui Sami Chokri „Oh Why” lansată în 2015, conform Variety.

Ed Sheeran a câştigat procesul în care era acuzat de plagiat pentru melodia „Shape of You -
Ed Sheeran[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Colaborarea anului: Ed Sheeran și J Bavin au lansat piesele "Sigue" și "Forever My Love"

În hotărârea sa, judecătorul a declara că artistul „ nu a copiat nici în mod deliberat, nici subconştient” opera lui Chokri. El a adăugat că există „ similitudini ” între „Shape of You” şi „Oh Why”, spunând că „a stfel de asemănări sunt doar un punct de plecare pentru o posibilă încălcare ” a drepturilor de autor.

Videoclip: Ed Sheeran- Shape of You” 

Videoclip: Sami Switch- Oh Why