Stiri

Drake, decizie neașteptată! Artistul a cerut retragerea nominalizărilor sale la Premiile Grammy 2022

Drake a cerut retragerea nominalizărilor sale la Grammy 2022
Drake a cerut retragerea nominalizărilor sale la Grammy 2022 [Sursa foto: Instagram]
Drake a decis să se retragă din cursa pntru premiile Grammy, la care primise două nominalizări. Avem detalii în articol!

În ultimii ani, Drake și-a exprimat în repetate rânduri nemulțumirile legate de modul în care sunt acordate premiile Grammy, invocând lipsa de diversitate în rândul nominalizaților. Drake era unul dintre cei cinci nominalizați la categoriile „Best Rap Album”, cu „Certified Lover Boy”, şi „Best Rap Performance”, cu melodia „Way 2 Sexy” (featuring Future şi Young Thug). Artistul le-a solicitat organizatorilor retragerea celor două nominalizări la premiile Grammy 2022, a confirmat pentru Variety un reprezentant al Recording Academy.

Drake a cerut retragerea nominalizărilor sale la Grammy 2022
Drake a cerut retragerea nominalizărilor sale la Grammy 2022[Sursa foto: Instagram]

Nu se cunoaște motivul pentru care Drake a făcut această cerere! Conform unei surse apropiate, decizia a fost luată de Drake şi managementul lui, iar Academia a respectat cererea artistului. În ceea ce privește  nominalizările lui Drake, acestea au dispărut de pe lista care apare pe site-ul oficial al ceremoniei.

Citeste si: Albumul lui Drake, ”Certified Lover Boy”, a revenit pe primul loc în fruntea Billboard 200

La ceremonia din 2019, Drake a criticat încă o dată organizatorii, pentru că nu i-au tratat pe artiștii hip-hop de culoare în mod corect. Artistul este de părere că acesta este motivul pentru care l-au limitat la categoria rap pentru că este de culoare.

De asemenea, și alți colegi de breaslă, precum The Weeknd, Frank Ocean și Jay-Z, au criticat alegerile la Grammy din ultimii ani, acuzând organizatorii că au omis artiștii de culoare.

 

Drake a cerut retragerea nominalizărilor sale la Grammy 2022
Drake a cerut retragerea nominalizărilor sale la Grammy 2022[Sursa foto: Instagram]

Discursul lui Drake la Premiile Grammy i-a nemulțumit pe organizatori

Reamintim că Drake a refuzat să susțină un show la Premiile Grammy, iar când artistul a urcat pe scenă pentru a-și ridica premiul pentru „cea mai bună melodie rap”, acesta s-a folosit de discursul său pentru a transmite un mesaj.

Citeste si: Drake, record în Billboard cu albumul proaspăt lansat „Certified Lover Boy"

„Jucăm într-un sport în care contează doar opiniile celor din jur, nu faptele. Ideea este că ați câștigat deja dacă oamenii vă știu melodiile, dacă ei cântă cu voi versurile cuvânt cu cuvânt și dacă ați devenit eroi în orașele voastre atale. Dacă există oameni care merg prin ploaie și viscol și cheltuie bani pentru biletele la show-urile voastre, nu aveți nevoie de premiul ăsta. Sunteți deja câștigători”,  a apucat să spună cântărețul înainte ca organizatorii să îi taie microfonul și să ia pauza de publicitate.