Lansări muzicale

Dora Gaitanovici a lansat piesa "Moldoveanu"

Dora Gaitanovici - Moldoveanu
Dora Gaitanovici - Moldoveanu [Sursa foto: Captură YouTube]
Dora Gaitanovici a lansat "Moldoveanu", a treia piesă de pe albumul de debut. Dă-i play aici.

 Noua piesă "Moldoveanu" este compusă de Dora Gaitanovici, la fel ca majoritatea pieselor sale.

"Este o piesă pe care am compus-o acum mult timp, dar fără să știu exact ce va ajunge. Atunci era doar o piesă, nu era <<Moldoveanu>>. De curând am descoperit-o în arhivă și mi-am dat seama imediat ce-i trebuie pentru a intra pe album. Am completat pe ici, pe colo versurile și asta a fost.

Am făcut-o împreună la sala de repetiție și a ieșit foarte natural... atât de natural încât la final eram toți pe jos, cântam ce ne trecea prin cap fiecăruia și așa s-a născut ultima parte...dintr-o transă în care am căzut cu toții după o zi lungă de repetiții. Eram perfect sincronizați, inclusiv mințile noastre erau și am simțit că trebuie adăugată partea asta, că face parte din piesă, tocmai pentru că a marcat procesul prin care s-a compus <<Moldoveanu>>" , a declarat Dora Gaitanovici.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Dora Gaitanovici (@dora.gaitanovici)

„Moldoveanu" este o piesă specială, deoarece este prima piesă în care Dora Gaitanovici cântă la caval, un instrument special pentru ea.

Citeste si: Dora Gaitanovici a lansat piesa „Manole”

"E prima și singura piesă la care eu cânt la caval. E ceva complet nou pentru mine, deși m-am tot jucat în ultima perioadă cu câteva instrumente de suflat, cavalul are locul lui special la mine în suflet. E cumva parte din inspirația mea pentru acest album. Am mai cântat piesa asta live pentru că eram foarte nerăbdători. Anul ăsta ne-am dat seama ce înseamnă de fapt să lansezi un album. Chiar și după ce ai materialul, sunt atât de multe decizii de luat, iar lansarea pare ceva atât de îndepărtat, până când se întâmplă. Piesa asta ne-a scăpat în playlist la câteva concerte de până acum și s-a simțit extraordinar să aducem ceva nou și plin de caracter în live" , a mai adăugat artista.