- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Doliu imens în lumea muzicii! Sly Stone, pionier al funk-ului, s-a stins din viață la 82 de ani: „Cu profundă tristeţe anunţăm moartea tatălui nostru iubit”. Ce boală gravă i-a adus sfârșitul îndrăgitului artist?

Sly Stone, pionier al funk-ului, a cărui muzică a stat la originea exploziei soul-ului în anii 1960, a murit la vârsta de 82 de ani, lăsând un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut și l-au apreciat. Familia îndrăgitului artist a făcut anunțul tragic în urmă cu doar câteva ore. Iată ce boală i-a adus sfârșitul.
Care este cauza morții artistului Sly Stone?
Sly Stone a murit după o luptă grea pe care a dus-o cu o boala pulmonară obstructivă cronică, dar și cu alte probleme de sănătate, se arată în comunicatul publicat de familia sa. „Cu profundă tristeţe anunţăm moartea tatălui nostru iubit, Sly Stone de la Sly and the Family Stone”, a declarat familia artistului.
Sly Stone a murit la 82 de ani [Sursa foto: Facebook]
Cariera lui Sly Stone și lupta cu dependența de substanțe interzise
Muzicianul multi-instrumentist, care a avut şi probleme cu drogurile, era liderul grupului Sly and the Family Stone, o formaţie rock multirasială şi mixtă, o raritate în anii 1960. Trupa a susţinut un concert memorabil la festivalul Woodstock, în august 1969, unde a urcat pe scenă puţin după ora 3 dimineaţa, în a treia zi a acestui eveniment legendar, relatează news.ro.
„Având în vedere apariţia lor târzie, Sly and The Family Stone erau remarcabil de proaspeţi şi în formă”, aminteşte site-ul dedicat festivalului. „Concertul de la Woodstock este considerat de mulţi drept una dintre cele mai bune prestaţii ale lor”, precizează sursa.
În doar cinci ani, inventivitatea sa a lăsat o amprentă de neşters asupra muzicii americane şi mondiale, de la primul succes al trupei, „Dance to the Music”, în 1967, şi piesa „Everyday People”, un an mai târziu, până la capodopera rhythm and blues a anilor 1970, „If You Want Me To Stay”.
Pentru mulţi, Sly Stone a fost un geniu muzical care a creat sunetul viitorului şi a pus bazele unor artişti precum Prince, Miles Davis, Red Hot Chili Peppers şi OutKast.
Era „ca şi cum ai vedea o versiune neagră a Beatles”, a declarat legenda funk George Clinton pentru CBS News despre prezenţa pe scenă a prietenului său de-o viaţă. „Avea sensibilitatea străzii, a bisericii şi calităţile Motown. Era toate acestea într-o singură persoană”, a spus George Clinton.
Sly Stone a murit, lăsând în urmă o carieră impresionantă [Sursa foto: Facebook]
Cu toate acestea, Sly Stone a avut dificultăţi în a rezista presiunilor legate de celebritate şi a căzut pradă dependenţei de droguri. A lipsit de la concerte, producţia sa muzicală a devenit haotică, iar trupa s-a destrămat în 1973. Arestat de mai multe ori din cauza problemelor cu drogurile, a rămas chiar o perioadă fără adăpost, trăind într-o camionetă, înainte de a reuşi să iasă din acest cerc vicios. În memoriile sale, publicate în 2023, spunea că a reuşit să se lase de droguri în 2019.
Sly and the Family Stone a fost introdus în The Hall of Fame în 1993.