Stiri

Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat| Cătălin Tone, semnal de alarmă în legătură cu explozia consumului de substanțe interzise: "Trebuie să se dezbrace de haina părintelui și să încerce să intre în haina adolescentului"

Cătălin Tone, semnal de alarmă în legătura cu explozia consumului de substanțe interzise
Cătălin Tone, expert antidrog [Sursa foto: Captură YouTube, colaj Radio Impuls]
Cătălin Tone, expert antidrog, a fost invitatul celor doi prezentatori ai matinalului "Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat", difuzat simultan la Radio Impuls și Kanal D2. Expertul a oferit o serie de declarații despre pericolele substanțelor interzise. Cum prevenim consumul de droguri în rândul tinerilor?

Consumul de substanțe interzise este o problemă pe care cei mai mulți părinți nu vor să o întâmpine. Dar dacă descoperi că în anturajul copilului tău există consumatori de droguri sau copilul tău este în această situație atunci cea mai bună soluție este să iei lucrurile în serios. Există părinți care descoperă că prietenii copiilor lor consumă droguri și din motive de îngrijorare pentru sănătatea lor recurg la modalități nenumărate pentru a-i desparte de grup.

Sunt puțini cei care încearcă să comunice cu ceilalți părinți și să gasească o metodă comună de rezolvare a problemelor. Cel mai greu este sa păstrezi concomitent o relație de prietenie cu respectivul copil și o atitudine impunătoare. Conform experților, în zona de prevenire şi combatere, avem aproape 300 de poliţişti, la nivel naţional, în jur de 300 de specialişti antigrog care nu fac față acestui fenomen, şi mai bine întărim aceste structuri. 

Cătălin Tone, semnal de alarmă în legătura cu explozia consumului de substanțe interzise
Cătălin Tone[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat| Andia, dezvăluiri inedite despre evoluția ei ca artist independent. Cum a luat naștere colaborarea dintre ea și băieții de la DJ Project

Cătălin Tone, expert antidrog, a fost invitatul celor doi prezentatori ai matinalului" Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat " și le-a vorbit ascultătorilor Radio Impuls și telespectatorilor Kanal D2 despre pericolele cunsumului de droguri.

Expertul a oferit câteva sfaturi pentru a rezolva problema consumului de substanțe interzise în cazul în care copilul tău își petrece timpul într-un anturaj care obișnuiește să facă asta. Educația din familie și în școală este una foarte importantă în contextul prevenției consumului de droguri în rândul tinerilor. 

Catalin Tone, despre pericolele cunsumului de droguri
Catalin Tone[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat| Ce meserii a avut Mario Joy înainte să devină artist: "Primul meu job a fost la 15-16 ani"

"În primul rând, eu le spun părinților când mă întâlnesc cu ei că în momentul când copilul face 11-12 ani, trebuie să se dezbrace de haina părintelui și să încerce să intre în haina adolescentului, să părundă în universul lui și să-l înțeleagă, pentru că sunt diferențe conceptuale între generații, trebuie să vadă exact anturajul și să-l verifice. De multe ori am fost acuzat că sunt polițist și gândesc ca un polițist. Nu, eu cred că trebuie să știm la ce petreceri se duce. Un alt aspect, verificarea comunicărilor telefonice, la un moment dat, îmi spune cineva că este acces ilegal la un sistem informatic, păi da, tu îi cumperi telefon pe numele tău, deci e telefonul tău. Sunt anumite mesaje care se dau, sunt anumite emoticoane care se transmit în legătură cu consumul. Trebuie să vedem care este situația și ierarhia grupurilor și anturajului lor. Trebuie să vedem cu exactitate și să-i ferim și să-i rupem de influencerii negativi", a spus Cătălin Tone.