Stiri

Dimineața Nebună: Un bărbat din Neamț a apelat de 364 de ori serviciul 112, în acest an. Problemele semnalate de el - AUDIO

Un bărbat din Neamț a apelat de 364 de ori serviciul 112
Un bărbat din Neamț a apelat de 364 de ori serviciul 112
Un bărbat din județul Neamț a sunat de 364 de ori la numărul 112, în acest an.

Sute de apeluri primesc zilnic operatorii aflaţi la celălalt capăt al firului, pentru ca mai apoi să trimită către noi echipaje ale poliţiei, pompierilor sau ambulanţei. Cele mai multe dintre apeluri vin în urma accidentelor rutiere, a agresiunilor sau a furturilor.

Un bărbat din Neamț a sunat la 112 de 364 de ori

Un român din județul Neamț a făcut o adevărată obsesie din apelul la 112. Bărbatul a sunat la numărul unic 112 de 364 de ori de la începutul anului și până acum, fără avea o urgență.

Bărbatul a apelat 112 pentru a sesiza că ar fi primit un bilet de trimitere de la medicul de familie, unde vârsta i-ar fi fost completată greșit ori că factorul poștal ar fi întârziat să-i aducă cuponul de pensie. Totodată, acesta a apelat numărul unic de urgențe pentru a anunța că primăria ar fi modificat un cuib al unei berze de pe un stâlp de electricitate. 

Citeste si: Dimineața Nebună. „Cel mai murdar om din lume” a murit la câteva luni după ce s-a spălat pentru prima dată în peste 50 de ani. Audio

”În primele 9 luni, au fost primite 969 de apeluri non-urgente și 498 de apeluri abuzive, în urma cărora au fost aplicate 432 de sancțiuni contravenționale. Exemple de apeluri primite prin SNUAU 112, efectuate în mod nejustificat: În primele 9 luni ale anului, un bărbat, de 53 de ani, din Săvinești, a apelat S.N.U.A.U. 112 de 364 de ori. Toate apelurile au fost non-urgențe sau apeluri abuzive. 

Redăm doar câteva dintre situațiile sesizate prin SNUAU 112:  bărbatul a sesizat că ar fi primit un bilet de trimitere de la medicul de familie, unde vârsta i-ar fi fost completată greșit; bărbatul a sesizat faptul că factorul poștal ar fi întârziat să  îi aducă cuponul de pensie”, anunță autoritățile din Neamț. 

Un bărbat din Neamț a apelat de 364 de ori serviciul 112
Un bărbat din Neamț a apelat de 364 de ori serviciul 112

Cu toate că bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional și avertizat cu privire la folosirea serviciului de apeluri de urgență, astfel de apeluri se înregistrează constant.

Citeste si: Dimineața Nebună: Foc de armă tras accidental în sediul Poliției din Baia Mare- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.