Stiri

Dimineața Nebună | Pistă de atletism dreptunghiulară la Blaj. Ce spune primarul despre criticile primite?!

Dimineața Nebună | Pistă de atletism dreptunghiulară la Blaj. Ce spune primarul despre criticile primite?!
Primarul din Blaj a postat în mediul online că a modernizat un teren de fotbal și o pistă de alergare, însă cetățemii nu au fost încântați de investiția făcută.

Primarul orașului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a postat pe Facebook că a modernizat un teren de fotbal și o pistă de alergare, însă feedback-ul primit din partea cetățenilor nu a fost cel la care se aștepta neapărat. Pista este una dreptunghiulară și a costat 120.000 de euro, oamenii fiind de părere că nu investiția este mult prea mare având în vedere rezultatul obținut. 

„Stadionul CIL, complet reamenajat, dotat cu pistă de alergare modernă, gazon nou şi instalaţie subterană de irigare! O investiţie în valoare de 260.000

de euro!”, a anunţat primarul Gheorghe Valentin Rotar pe Facebook. 

Cineva a întrebat dacă sunt conforme arcele de cerc ale pistei, iar primarul a răspuns simplu că ”nu sunt”.  

„Aşa ne-a permis terenul. Terenul şi pista sunt pentru amatori, avem un alt stadion care este în reabilitare (pe CNI) care îndeplineşte toate condițiile pentru fotbal şi atletism”, a scris primarul din Blaj.  

„Pistă dreptunghiulară pe care nu se pot desfășura evenimente sportive. Bătaie de joc! Bravo domnule primar! Poate pe următoarea o faceţi triunghiulară ca să fie la mişto”, a scris un internaut. 

Despre acest subiect au vorbit și matinalii Cosmin și Mișu în ediția de marți, 9 noiembrie, „Dimineața Nebună”. 

Primarul din Blaj, reacție dură pe Facebook după ce oamenii au criticat pista de 120.000 de euro

Edilul din Blaj a luat foc în momentul în care a văzut că subiectul s-a viralizat și a ajuns și în presă, așa că a simțit nevoia să ofere o serie de explicații.

„Puteaţi cu un efort minim- de nici 5 minute- să vă informaţi în privinţa aberaţiilor pe care le-aţi preluat în legătură cu această investiţie, însă, în goana după senzaţional, aţi preferat să prezentaţi comentarii preluate de pe reţelele de socializare, în loc să mă apelaţi pe numărul de telefon afişat pe aceleaşi reţele de socializare”, afirmă primarul din Blaj, într-o postare pe Facebook.

Gheorghe Rotar spune că pista atât de comentată a fost amenajată pentru cei care practică sport la nivel de amatori. În plus, acesta a mai adăugat că este esențială investiția în sport într-un oraș unde există performanțe în acest domeniu.

Dimineața Nebună | Pistă de atletism dreptunghiulară la Blaj. Ce spune primarul despre criticile primite?!
Dimineața Nebună | Pistă de atletism dreptunghiulară la Blaj. Ce spune primarul despre criticile primite?![Sursa foto: Adevărul]

„Vă invit la Blaj pentru a vă prezenta investiţiile Blajului în infrastructura sportivă şi pentru a discuta despre viitorul sportului şi strategia lui de dezvoltare (Blajul are o astfel de strategie deja aprobată)”Amenajarea acestei suprafeţe oferă condiţii optime pentru alergare, fiind o formă de respect pentru blăjenii care până acum alergau pe trotuarele din municipiu. Primăria Blaj nu şi-a propus să omologheze această suprafaţă de alergare. Nici nu se poate, deoarece în vecinătatea terenului de fotbal, pe trei laturi, există amenajat, cu fonduri europene, un parc şi nu există posibilitatea de a se asigura dimensiunile necesare pistei pentru omologare. Mă bucur că s-a amenajat această suprafaţă de alergare. Mă bucură şi modul cum aceasta a fost primită de blăjeni încă din primele zile, dovadă interesul foarte mare pentru a alerga la baza Veza” ,a mai precizat primarul din Blaj, potrivit Adevărul