Stiri

Dimineaţa Nebună | 50 de infochioşcuri turistice în Bucureşti! Toate sunt nefuncționale şi s-au cheltuit peste 430.000 de euro

Dimineaţa Nebună | 50 de infochioşcuri turistice în Bucureşti! Toate sunt nefuncționale şi s-au cheltuit peste 430.000 de euro
Dimineaţa Nebună | 50 de infochioşcuri turistice în Bucureşti! Toate sunt nefuncționale şi s-au cheltuit peste 430.000 de euro [Sursa foto: G4Media]
Mai multe infochioșcuri au fost amplasate în București. Investiția a costat peste peste 430.000 de euro, însă toate infochioșcurile sunt acum nefuncționale.

La capitolul investiții proaste stăm foarte bine. Capitala României deține 50 de infochioșcuri care ar fi trebuit să ofere informații importante despre principalele atracții turistice ale orașului, însă niciunul dintre cele 50 de infochioșcuri nu este funcțional.

În urmă cu 11 ani, de exemplu, au fost amplasate 33 de infochioșcuri în cele mai importante puncte din București, dar care au funcțioant doar câteva luni, acum zăcând în paragină.

„Cele 33 de Infochioșcuri au fost amplasate pe teren în perioada 2010-2011, au fost puse în funcțiune, dar nu au putut fi branșate definitiv la rețeaua de energie electrică până la încheierea contractului în data de 10.06.2015. Pentru cele 33 de Infochioșcuri amplasate pe teren nu s-au plătit niciodată servicii de întreținere”, a declarat Primăria Generală pentru G4Media.

În plus, oficialii spun că de anul trecut, aparatele au fost preluate de către Compania Municipală Publicitate și Afișaj București S.A.

pentru a fi puse în functiune, numai că hotărârea a fost suspendată între timp.

Alte 17 chioșcuri au fost montate în zona lacurilor Floreasca și Tei. Nu au funcționat nici măcar o zi

După amplasarea celor 33 de infochioșcuri, au mai fost achiziționate încă 17 în urmă cu trei ani și au fost amplasate în jurul lacurilor Floreasca și Tei, dar nu au funcționat nici măcar o zi.

Pentru acestea din urmă s-au plătit 86.000 de euro. 

„Nu s-au aprobat bani în buget pentru mentenanță și operaționalizare”, spune primăria, potrivit aceleiași surse citate.

Despre acest subiect au discutat și Cosmin și Mishu în ediția de marți, 9 noiembrie,  „Dimineața Nebună”