Stiri

Dimineața Nebună. O femeie s-a ales cu dosar penal dupa ce a distrus un obiect pe care cu toții îl avem în casă. Audio

Dimineața Nebună. O femeie s-a ales cu dosar penal dupa ce a distrus un obiect pe care cu toții îl avem în casă. Audio
Dimineața Nebună. O femeie s-a ales cu dosar penal dupa ce a distrus un obiect pe care cu toții îl avem în casă. Audio [Sursa foto: Facebook]
O femeie din Ploiești s-a ales cu dosar penal din cauza faptului că a spart un termotru în casă. Cum au aflat oamenii legii de pățania femeii?!

Polițiștii din Ploiești au întocmit dosar penal pentru trafic de produse sau substanţe toxice după ce o femeie a anunțat la 112 că a spart un termometru cu mercur în locuinţă, scrie Digi 24.

Și totuși, veți spune, ce a făcut femeia de s-a ales cu dosar penal pentru că a spart termometrul medicinal. Ei bine, se pare că oamenii legii au declarat că aceasta era singura soluție legală pe care o puteau pune în practică pentru a putea distruge mercurul.

Însă au precizat că femeia nu va fi sancționată în niciun fel, ba mai mult, reprezentații autorităților au declarat că femeia a procedat foarte bine sunând la 112.
„Mercurul în cauză a fost colectat de îndată de către specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţă Prahova si predat poliţiştilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase”, se arată într-un comunicat remis presei de Poliţia Prahova.

Ancheta penală deschisă pe numele femeii din Ploiești este doar o formalitate

Femeia din Ploieși a sunat la 112 și a anunțat că a spart un termometru în casă și nu știe cum să procedeze cu mercurul împrăștiat pe podea. Astfel, polițiștii s-au deplasat la fața locului iat mercurul a fost colectat de îndată de către specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţă Prahova.

Dosarul penal este doar o formalitate, la fel cum se procedează și în cazul unui suicid, când se deschide un dosar penal de ucidere din culpă, dar nimeni nu este sancționat. 

Poliţiştii au explicat că ancheta penală este doar o formalitate în care se fac cercetări, faţă de faptă, nu faţă de persoană, iar dosarul de trafic de substanţe toxice se va finaliza cu o clasare, fără ca femeia care a spart termometrul să fie sancţionată sau chemată la poliţie pentru audieri.

„Recomandarea noastră, în situaţia producerii unui astfel de accident casnic, este să se apeleze numărul unic de urgenţă pentru ca un serviciu specializat de la ISU sau de la Poliţie să colecteze substanţa. Să se evite cât se poate zona unde se află mercurul, aerisirea încăperilor să se facă pentru o perioadă de 24 de ore. Nu se aspiră, nu se foloseşte mătura, pentru că există riscul ca acele bobiţe de mercur să fie împrăştiate şi să intre în orificii de unde nu mai pot fi extrase. Este contraindicat să aruncaţi mercurul la canalizare, ingestia sau chiar şi inhalarea vaporilor de mercur este foarte toxică”, a explicat sublocotenent Liviu Pipelea, din cadrul ISU Prahova.