Stiri

Dimineața Nebună | Nevoia de transplant de ficat a crescut în pandemie din cauza consumului exagerat de alcool. AUDIO

Dimineața Nebună | Nevoia de transplant de ficat a crescut în pandemie din cauza consumului exagerat de alcool
Dimineața Nebună | Nevoia de transplant de ficat a crescut în pandemie din cauza consumului exagerat de alcool [Sursa foto: PixaBay]
Consumul de alcool a cresut în timpul pandemiei şi odată cu acesta, a crescut și nevoia de transplant de ficat, potrivit cercetătorilor.

În timpul pandemiei de coronavirus, oamenii au încercat să-și găsească diverse activități cu care să-și umple timpul. Unii dintre ei au încercat să facă sport pentru a avea un stil de viață sănătos, alții s-au apucat de gătit, în vreme ce alții s-au apucat de băut.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au descoperit o legătură între consumul de alcool și transplantul de ficat. Pe fondul consumului de alcool din pandemie, a crescut și numărul cererilor de transplant de ficat.

Cercetătorii spun că numărul oamenilor de pe listele de așteptare a crescut cu 50% față de predicțiile de dinainte de pandemie, potrivit Descoperă.ro.

„Deși nu putem confirma cauzalitate, această creștere disproporționată în asocierea cu vânzările crescute de alcool ar putea indica o relație cu creșterile cunoscute în consumul de alcool din timpul pandemiei de COVID-19”, arată studiul. 

Despre acest subiect au vorbit și Mishu și Cosmin în matinalul „Dimineața Nebună” de luni, 1 noiembrie.