Stiri

Dimineața Nebună: Ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, a anunțat o „mobilizare parțială” a țânțarilor de luptă - AUDIO

Ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, a anunțat o „mobilizare parțială” a țânțarilor
Oleksii Reznikov a anunțat o „mobilizare parțială” a țânțarilor
Ministrul ucrainean al apărării anunță „o mobilizare parţială a 300.000 de ţânţari de luptă”. Declarațiile făcute de Oleksii Rezniko.

Ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, a anunţat marţi o „mobilizare parţială în Ucraina” a ţânţarilor de luptă, într-o reacţie ironică la declaraţiile „fantasmagorice” făcute într-o reuniune recentă a Consiliului de Securitate al ONU de ambasadorul rus Vasili Nebenzia.

"În Ucraina a fost anunţată o mobilizare parţială în cadrul căreia se planifică chemarea sub arme a circa 300.000 de ţânţari. Proiectul are denumirea de lucru 'Mosquitoes împotriva moscoviţilor", notează Oleksii Reznikov într-un comentariu ironic pe Twitter, folosind denumirea în engleză a ţânţarilor.

Reacția ironică a Ucrainei la acuzațiile Rusiei

Cu câteva zile în urmă, reprezentantul permanent al Rusiei la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, a declarat că pe teritoriul Ucrainei au fost găsite drone destinate să transporte ţânţari infectaţi cu diverşi viruşi.

Citește și: Dimineața Nebună: Doi polițiști au pornit girofarul mașinii ca să parcheze ilegal pe trotuar. Nu se aflau într-o intervenție, doar le era poftă de fast-food- AUDIO

"Ştim despre o dronă brevetată în SUA, capabilă să răspândească ţânţari infectaţi cu viruşi periculoşi. Toate acestea provoacă îngrijorarea Rusiei. O astfel de dronă poate să transporte într-o anumită zonă un container cu un număr mare de ţânţari purtători de infecţii, pe care să-i elibereze acolo. Prin înţepătură, ţânţarii îi infectează pe oamenii atacaţi, cu agenţi patogeni ai unor boli deosebit de periculoase", a declarat Nebenzia, citind de pe o foaie, cu o mină foarte serioasă.

Ministrul apărării ucrainean anunță o „mobilizare parțială” a țânțarilor de luptă
Ministrul apărării ucrainean anunță o „mobilizare parțială” a țânțarilor de luptă[Sursa foto: PixaBay]

Ambasadorul rus a mai spus că, în Ucraina, ar fi dezvoltate proiecte de studiere a posibilităţii răspândirii infecţiilor prin păsări migratoare şi lilieci. În martie, trupele ruseşti ar fi găsit pe teritoriul regiunii Herson trei drone cu containere de 30 de litri capabile să transporte ţânţari infectaţi, a afirmat el.

Citește și: Dimineața Nebună: Regele Charles al III-lea, atacat cu ouă în timpul unei vizite în York. Suveranul era însoțit de regina consoartă Camilla- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Încă de la începutul invaziei, Rusia susţinea că în Ucraina  ar fi existat programe americane pentru dezvoltarea armelor biologice. Anterior, preşedintele Vladimir Putin a declarat că teritoriul Ucrainei  "a fost transformat în teren de experimente biologice"