Stiri

Dimineața Nebună. Haos în magazine de sărbători, în goana după cadouri de Crăciun. Aglomerație în piețe și magazine

Dimineața Nebună. Haos în magazine de sărbători, în goana după cadouri de Crăciun. Aglomerație în piețe și magazine
Dimineața Nebună. Haos în magazine de sărbători, în goana după cadouri de Crăciun. Aglomerație în piețe și magazine [Sursa foto: Digi 24]
Oamenii au intrat în febra sărbătorilor și au pornit în goana pentru cadourile de Crăciun, cu toate că studiile demonstrează că bugetele sunt mai mici.

Cu toate că ne aflăm în an pandemic și studiile arată că românii ar fi dispuși să pună la bătaie mai puțini ba ni pentru masa de Crăciun și pentru cadouri, realitatea din marile centre comerciale și din magazine este alta. Oamenii au intrat în febra cumpărăturilor. 

Mishu și Cosmin, matinalii Dimineața Nebună, au discutat despre acest subiect în cadrul emisiunii de marți, 21 decembrie.

Dacă Mishu s-a confruntat cu aglomerația din magazine, Cosmin, pe de altă parte, a ales varianta mai ușoară: cumpărăturile online. 

Goana după cadourile de Crăciun a început încă din weekend

Pentru că anul acesta Crăciunul a picat în weekend, oamenii au început să caute cadouri pentru cei dragi cu o săptămână înainte. Așa se face că cu o săptămână înainte de venirea Crăciunului, în weekend, mall-urile și centrele comerciale au fost pline.

Fie că a fost vorba de aprovizionarea pentru masa de Crăciun, fie că a fost vorba despre cadourile de pus sub brad, magazinele au fost pline.

Anul acesta, bugetul mediu pe care românii vor să-l cheltuie cu ocazia Crăciunului – incluzând cadouri și masa tradițională- este 1.017 lei. Un român din doi spune că, față de anul trecut, banii pentru sărbători sunt mai puțini. Asta în timp ce doar 1 din 5 alocă mai multe fonduri.

„Lumea își păstrează banii pentru gaze, lumină. Mâncarea pentru ei e acum un moft, e un lux. Nu mai sunt bani. Românul nu își mai cumpără cum cumpăra înainte un kg. Își ia o bucată două, o ceapă”, spune Florin Paraschiv, vânzător, potrivit Digi 24.

Program mall-uri de Crăciun 2021

Marile centre comerciale din Capitală au afișat programul de funcționare a magazinelor în perioada sărbătorilor de Crăciun. Programul magazinelor poate suferi modificări, în funcție de situația epidemiologică existentă de Crăciun și Revelion și deciziile luate de Guvern.

Dimineața Nebună. Haos în magazine de sărbători, în goana după cadouri de Crăciun. Aglomerație în piețe și magazine
Dimineața Nebună. Haos în magazine de sărbători, în goana după cadouri de Crăciun. Aglomerație în piețe și magazine[Sursa foto: PixaBay]

Programul de Crăciun 2021 AFI Palace Cotroceni

24 decembrie 2021: 10:00- 19:00
25 decembrie 2021: 14:00- 21:00
31 decembrie 2021: 10:00- 19:00
1 ianuarie 2022: 14:00- 21:00

Programul de Crăciun 2021 Băneasa Mall

24 decembrie 2021: 10:00- 19:00
25 decembrie 2021: ÎNCHIS
31 decembrie 2021: 10:00- 18:00
1 ianuarie 2022: ÎNCHIS 

Vezi continuarea aici