Stiri

Dimineața Nebună. Belarus acuză Polonia că au atacat granița cu o o praștie și o bilă de metal: „Au încercat să orbească grănicerii belaruși”. Audio

Dimineața Nebună. Belarus acuză Polonia că au atacat granița cu o  o praștie și o bilă de metal. Audio
Dimineața Nebună. Belarus acuză Polonia că au atacat granița cu o o praștie și o bilă de metal. Audio
Polițiștii de frontieră din Belarus îi acuză pe grănicerii din Polonia că i-au atacat cu o o praștie și o bilă de metal

Autoritățile din Belarus s-au plâns de un atac al polonezilor. Într-un comunicat de presă emis de autoritățile din Belarus se arată că polițiștii de frontieră ar fi fost deranjați de fapta grănicerilor care i-au atacat. Și nu oricum! Ci cu o praștie.

În comunicatul emis, Belarus îi acuză pe polonezi că ar fi comis "acțiuni ilegale" în Brest, oraș cu aproximativ 360.000 de locuitori, situat pe frontieră.

„În noaptea de 10 spre 11 aprilie, polonezii au tras asupra punctului de control Peschatka. Forțele de securitate au încercat de asemenea să orbească grănicerii belaruși cu lanterne", se arată în comunicatul autorităților din Belarus.

Mai mult, au dat publicității o filmare care arată cum niște soldați îndreaptă lanternele spre camerele de securitate, după care un militar scoate praștia și trage.

„În timpul inspectării teritoriului, detașamentul de frontieră din Belarus a constatat avarii la pereții frontierei, precum și prezența bilelor metalice”, au transmis autoritățile de la Minsk, potrivit EuroNews. „Partea poloneză a fost informată despre incidentul de la frontieră", au precizat belarușii.

Mishu și Cosmin de la Dimineața Nebună au comentat reacția autorităților din Belarus

Cei doi matinali au povestit la „Dimineața Nebună” despre aceste fapte. Dacă nu ai fost pe frecvență, poți asculta momentul chiar aici.