Stiri

Dimineața Nebună. Aviatorii militari americani vor primi „pamperşi” speciali. AUDIO

Dimineața Nebună. Aviatorii militari americani vor primi „pamperşi” speciali. AUDIO
Dimineața Nebună. Aviatorii militari americani vor primi „pamperşi” speciali. AUDIO
Aviatorii militari din America vor primi un nou set de „pamperşi” care să le vină în ajutor ăn timpul curselor lungi.

Aviatorii militari amricani vor primi un nou set de „pamperşi” pentru cursele de lungă durată în care vor pleca. Acestea vor putea fi folosite inclusiv de femeile pilot și sunt denumite „dispozitive pentru uşurarea vezicii în timpul zborului”, informează Digi 24.

Vechile scutece pentru militari nu erau optimizate pentru zborurile de lungă durată

Aviația militară din SUA a recunoscut că vechile scutece folosite de militari nu erau potrivite pentru cursele lungi, motiv pentru care militarii, mai ales femeile, evitau să se mai hidreateze pentru a minimiza riscul de a merge la toaletă des.

Noile scutece care vor fi folosite de către piloţii militari americani se numesc „Omni Gen. 3 Skydrate” şi reprezintă o variantă îmbunătăţită a vechiului „dispozitiv pentru uşurarea vezicii în timpul zborului” (în engleză: „in-flight bladder relieef device”) folosit până în prezent. 

Citeste si: Bărbat din Iași, condamnat să-i ceară scuze pe Facebook fostei soții și să-i plătească daune morale de 1.000 de euro

Vechile scutece erau mai greu de folosit de către piloții de sex feminin.

„Un pilot ar trebui să se concentreze pe lupta cu inamicul şi să nu-şi bată capul dacă dispozitivul pentru urinat funcţionează sau e confortabil”, a declarat maiorul Nikki Yoki, femeie-pilot pe un avion de luptă de ultimă generaţie F-35 Lightning II, care a făcut parte dintr-un grup selectat pentru testarea noile dispozitive Omni, conform aceeasi sursă citată. 

Despre acest subiect au vorbit și matinalii Dimineața Nebună. Cosmin Dimănescu și Mishu în ediția de luni, 6 decembrie.