Stiri

Dimineața Nebună. O patiserie din București, închisă după ce a fost filmat un șobolan printre rafturi. Audio

Dimineața Nebună | O patiserie din București, închisă după ce a fost filmat un șobolan. Audio
Dimineața Nebună | O patiserie din București, închisă după ce a fost filmat un șobolan. Audio [Sursa foto: Digi 24 ]
Un şobolan și-a făcut de cap într-o patiserie din București, iar o filmarea ajunsă în online a dus la închiderea spațiului de vânzare.

O patiserie din sectorul doi al Bucureștiului a fost închisă și amendată cu 20.000 de lei după ce în spațiul public au apărut imagini cu un șobolan care se plimba printre rafturi. 

Protecția Consumatorului s-a sesizat și a trimis o echipă la fața locului. Ce alte nereguli au mai găsit în interiorul patiseriei?! 

Autoritatea Națională pentru Protecția Cpnsumatorilor (ANPC) s-a autosesizat și a trimis, duminică seara, echipe de control ale Comisariatului București, în control la patiseria cu punctul de lucru în Șoseaua Pantelimon.

Inspectorii au confirmat că șobolanul era încă acolo și își făcea de cap printre rafturi, însă aceasta nu era singura neregulă. Inspectorii de la ANPC au mai găsit la fața locului și grătare cu rugină și vopsea exfoliată, necurățate, pereți murdari în zona de gătire, cu strat gros de grăsimi și arsuri, tavan cu exfolieri. Inspectorii au mai constatat că nu sunt respectate temperaturile de păstrare a produselor alimentare, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius.
Produsele din spațiul de lucru nu aveau dată limită de consum și nu exista informare cu privire la prezența factorilor alergeni din produse.

Citeste si: Dimineața Nebună. Studiu: Treburile casnice pot preveni apariția bolilor. Audio

Dimineața Nebună | O patiserie din București, închisă după ce a fost filmat un șobolan. Audio
Dimineața Nebună | O patiserie din București, închisă după ce a fost filmat un șobolan. Audio[Sursa foto: Digi 24 ]

„În urma controlului, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională, în valoare de 20.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare: retragerea definitivă de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg), oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei, propunerea suspendării activității pe o durată de cel mult 6

luni”, au transmis reprezentanții ANPC, potrivit Digi 24

Citeste si: Dimineața Nebună: un bărbat a castrat opt indivizi pe masa din bucătărie. Cum s-a ajuns la o astfel de situație. Audio

Despre acest subiect au vorbit și Mishu și Cosmin în matinalul Dimineața Nebună, ediția de marți, 30 noiembrie