Stiri

Dimineața Nebună: 10 februarie 2023. Ziua Internațională a Umbrelei - AUDIO

Ziua Internațională a Umbrelei
Ziua Internațională a Umbrelei [Sursa foto: PixaBay]
În data de 10 februarie sărbătorim umbrelele, o invenţie care ne protejează atât de ploaie cât şi de soare. Lucruri pe care nu le știai despre acest accesoriu.

Toată lumea este familiarizată cu umbrelele, fiind prezente indiferent dacă trăiești în cel mai cald sau în cel mai rece loc de pe pământ. Ele sunt folosite pentru a ține ploaia departe într-o zi ploioasă sau pentru a vă proteja de arsurile solare. Fiind atât de utilă și atât de prezentă peste tot, de ce să nu existe o sărbătoare pentru a onora acest obiect mereu util, la modă și esențial.

Ziua Internațională a Umbrelei
Ziua Internațională a Umbrelei[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Dimineața Nebună: Unui bărbat i-a fost interzis sa intre în unele restaurante din cauza aspectului său fizic. Este dependent de tatuaje și de schimbări corporale- AUDIO

Istoria Zilei Internaționale a Umbrelei

Ziua internațională a umbrelei sărbătorește acest dispozitiv util, care a fost cu noi de mult timp și a servit fiecărui scop.

Această zi se sărbătorește pe data de 10 februarie a fiecărui an. De cât timp este umbrela cu noi? Suficient de mult timp încât să pătrundă în fiecare cultură de pe glob și să provină din mai mult de una. Cea mai veche umbrelă înregistrată a apărut în anul 21 d.Hr., în China antică. Deși a fost prima umbrelă pliabilă înregistrată, mormântul lui Qin Shihuang a dezvăluit o trăsură militară de teracotă care avea atașată o umbrelă permanent deschisă, datând din 210 î.Hr.

Ziua Internațională a Umbrelei
Ziua Internațională a Umbrelei[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Dimineața Nebună: Un bărbat beat a încercat să fure osemintele lui Lenin de la Moscova. Poliția a intervenit imediat- AUDIO

Ele au fost, de asemenea, găsite în Ninive, Persepolis, Egiptul Antic și Grecia, doar pentru a numi câteva. Desigur, umbrela are o istorie lungă și nobilă, potrivit Dayoftheyear. Popularitatea umbrelei s-a extins dincolo de utilitatea sa pentru a ne proteja de soare și ploaie, s-au făcut eforturi deosebite pentru a transforma aceste dispozitive simple în opere de artă rafinate, unele dintre ele fiind chiar realizate din dantelă sau hârtie decorată generos, și au fost purtate de cei mai influenți și frumoși oameni din lume.

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.