Stiri mondene

Dialog viral între un polițist și un șofer după ce a fost oprit în trafic: „Pe Waze arată că sunteți pe cealaltă stradă”

Dialog viral între un polițist și un șofer după ce a fost oprit în trafic: „Pe Waze arată că sunteți pe cealaltă stradă”
Dialog viral între un polițist și un șofer după ce a fost oprit în trafic: „Pe Waze arată că sunteți pe cealaltă stradă” [Sursa foto: Facebook]
O discuție dintre un șofer și un polițist de la rutieră a devenit virală în mediul online după ce a fost publicată de Ministerul Afacerilor Interne.

Un șofer a fost oprit în trafic de un organ al legii și a constatat cu stupoare că polițistul nu era acolo unde îi apărea pe aplicația de drive. În dialogul prezentat de Ministerul Afacerilor Interne, polițistul este tras la răspundere de șofer că nu a fost poziționat acolo unde apărea pe aplicație. 

Citeste si: Codul Rutier 2022 prevede amenzi usturătoare pentru șoferii agresivi în trafic

Dialogul dintre șoferul care a fost înșelat de aplicația de drive și polițist: „ Sunteți poziționați greșit. Asta, așa, ca recomandare”  

Deja ne-am obișnuit cu postările online de la Ministerul Afacerilor de Interne în care mai aflăm de câte o poveste de viață emoționantă sau de o discuție palpitantă. Însă dialogul redat zilele trecute este de-a dreptul spumos. Reprezentanții instituției au redat dialogul dintre un șofer și un polițist, șoferul fiind supărat că a fost oprit de organele legii pe o stradă paralelă față de cum arăta pe Waze că ar fi fost poziționați polițiștii de la rutieră. 

– Nu aici trebuie să fiți. Pe Waze arată că sunteți pe cealaltă stradă.
– Ne vom muta și acolo.
– Când?
– După ce apărem pe Waze aici. Vă grăbeați, aveați viteză excesivă.
– Nu despre viteză e vorba, domnule polițist. Sunteți poziționați greșit. Asta, așa, ca recomandare.
– Tot ca recomandare, vă sfătuim să utilizați o altă aplicație.
– Știți ceva mai sigur? 

- Da! Există aplicații pentru taxiuri.
– Eu nu sunt taximetrist.
– Aplicații pentru clienți, domnule. Pentru următoarele 90 de zile permisul dumneavoastră de conducere rămâne la noi. Ați avut viteză și chiar despre ea este vorba.
– Și eu ce fac?
– Acum faceți bine. Dacă nu vă opream, erați în pericol să produceți un accident și atunci chiar nu era bine!

Dialog viral între un polițist și un șofer după ce a fost oprit în trafic: „Pe Waze arată că sunteți pe cealaltă stradă”
Dialog viral între un polițist și un șofer după ce a fost oprit în trafic: „Pe Waze arată că sunteți pe cealaltă stradă”[Sursa foto: Facebook]

În final, Ministerul Afacerilor Interne îi roagă pe șoferi să respecte legea și să folosească aplicațiile de șofat doar pentru a alege cea mai bună rută, „nu pentru a ocoli echipajele de poliție”.

„Vă recomandăm să folosiți aplicațiile pentru a alege ruta cea mai bună, nu pentru a ocoli echipajele de poliție! Decât să ocolești, mai bine respecți legea… altfel, cine știe ce întâlnești!”, se arată în aceeași postare a MAI.